Home

Welkom bij het Orgelpark, het internationale concertpodium in Amsterdam voor organisten, componisten en andere kunstenaars. Een uniek podium, durven wij in alle bescheidenheid te zeggen.

Het Orgelpark is gehuisvest in de prachtig gerestaureerde monumentale Parkkerk aan de Gerard Brandtstraat bij het Vondelpark en heeft als doel het orgel door een nieuwe presentatie te integreren in het muziekleven. Was het orgel traditioneel vooral dienstbaar aan het gebouw (kerk), in het Orgelpark staat het gebouw in dienst van het orgel en zijn muziek.

Lees meer over het Orgelpark

Stichting het Orgelpark
Gerard Brandtstraat 26
1054 JK Amsterdam
Tel:
Fax:
020 51 58 111
020 51 58 119
Web:
Mail:
www.orgelpark.nl
info@orgelpark.nl

 

Laatste nieuws

Start seizoen 2016/2017

Traditiegetrouw wordt het culturele seizoen geopend door de Uitmarkt. Op en rond het Museumplein kunt u kennis maken met het culturele aanbod van het komend seizoen. Ook het Orgelpark is dit jaar weer één van de podia waar u tijdens dit weekend (gratis) naar binnen kan lopen om een optreden bij te wonen. Dat zijn zowel voorproefjes uit ons eigen programma, maar ook concerten die u elders in het land kunt verwachten. 

Lees verder

Terugblik Messiaen Festival

In het weekend van 20-22 februari j.l. presenteerde het Orgelpark de integrale uitvoeringen van vroege composities van Olivier Messiaen, de Franse componist die de muziek van de 20ste eeuw nieuwe dimensies verleende. Aan het Messiaen Festival werkten musici mee als pianist Ralph van Raat, organist Berry van Berkum, het Nederlands Kamerkoor en het spectaculaire sextet Vecteur Ondes, dat zes elektronische ondes martenots bespeelt. Vidya Films nam het op. 

Lees verder

Messiaen: Fête des belles eaux

In het Messiaen Festival speelde Vecteur Ondes het Fête des belles eaux van Olivier Messiaen. Dit sextet voor ondes martenots wordt zelden uitgevoerd: daarvoor is de ondes martenot ondanks Messiaens promotie ervan niet voldoende populair geworden. Vidya Films nam het stuk integraal op.

Lees verder Alle nieuwsberichten

Eerst volgende concerten

DANS: IMPROVISATIE

Genre: Dans
Datum: vr 26-08-2016 - Tijd: 20:15 - prijs: € 12,50
Meer informatie

UITMARKT: DAG 1

i.s.m. De Uitmarkt
Genre: Festival
Datum: za 27-08-2016 - Tijd: 12:00 - prijs: GRATIS
Meer informatie

FILM: THE CAMERAMAN

i.s.m. De Uitmarkt
Genre: Film
Datum: za 27-08-2016 - Tijd: 20:15 - prijs: GRATIS
Meer informatie Bekijk alle concerten