Home

Welkom bij het Orgelpark, het internationale concertpodium in Amsterdam voor organisten, componisten en andere kunstenaars. Een uniek podium, durven wij in alle bescheidenheid te zeggen.

Het Orgelpark is gehuisvest in de prachtig gerestaureerde monumentale Parkkerk aan de Gerard Brandtstraat bij het Vondelpark en heeft als doel het orgel door een nieuwe presentatie te integreren in het muziekleven. Was het orgel traditioneel vooral dienstbaar aan het gebouw (kerk), in het Orgelpark staat het gebouw in dienst van het orgel en zijn muziek.

Lees meer over het Orgelpark

Stichting het Orgelpark
Gerard Brandtstraat 26
1054 JK Amsterdam
Tel:
Fax:
020 51 58 111
020 51 58 119
Web:
Mail:
www.orgelpark.nl
info@orgelpark.nl

 

Laatste nieuws

Internationaal Symposium Electrifying Baroque

Van donderdag 2 tot zaterdag 4 juni vindt in het Orgelpark het derde internationale symposium plaats rond het nieuwe barokorgel dat de concertzaal bouwt. Het nieuwe instrument, dat zowel voor de muziek van Bach geschikt moet zijn als tot nieuwe muziek inspireren, wordt in het voorjaar van 2018 in gebruik genomen. Op het programma staan behalve lezingen en discussies ook veel concerten.

Lees verder

Studium Chorale zingt Mendelssohn

Het Maastrichtse koor Studium Chorale treedt graag op in het Orgelpark; niet in het minst vanwege prachtige koorakoestiek van de zaal aan het Vondelpark. Op zondagmiddag 29 mei zingt Studium Chorale er onder leiding van dirigent Hans Leenders een geheel aan Felix Mendelssohn (1809-1847) gewijd programma. Organist is Marcel Verheggen.

Lees verder

Componistenportret: Hans Kox

Ze behoren tot de kleurrijkste concerten in het Orgelpark: de componistenportretten. Componisten krijgen carte blanche van het concertpodium. Op zaterdag 28 mei laat Hans Kox op uitnodiging van het Orgelpark horen welke van zijn composities zijn werk het best portretteren. Het Tiberiuskwartet en enkele solo-musici spelen onder meer zijn Vioolsonate uit 1961 en het nieuwe Stray birds uit 2015.

Lees verder Alle nieuwsberichten

Eerst volgende concerten

VOCAAL: STUDIUM CHORALE, MENDELSSOHN

Genre: Concert Vocaal
Datum: zo 29-05-2016 - Tijd: 14:15 - prijs: € 20,00
Meer informatie

PLANYAVSKY: AFSCHEID VAN LEEUWEN-ORGEL

Symposium Electrifying Baroque
Genre: Orgel Solo
Datum: do 02-06-2016 - Tijd: 14:15 - prijs: € 15,00
Meer informatie

SYMPOSIUM: ELECTRIFYING BAROQUE

Genre: Sypmosium
Datum: do 02-06-2016 - Tijd: 14:15 - prijs: GRATIS
Meer informatie Bekijk alle concerten