Home

Welkom bij het Orgelpark, het internationale concertpodium in Amsterdam voor organisten, componisten en andere kunstenaars. Een uniek podium, durven wij in alle bescheidenheid te zeggen.

Het Orgelpark is gehuisvest in de prachtig gerestaureerde monumentale Parkkerk aan de Gerard Brandtstraat bij het Vondelpark en heeft als doel het orgel door een nieuwe presentatie te integreren in het muziekleven. Was het orgel traditioneel vooral dienstbaar aan het gebouw (kerk), in het Orgelpark staat het gebouw in dienst van het orgel en zijn muziek.

Lees meer over het Orgelpark

Stichting het Orgelpark
Gerard Brandtstraat 26
1054 JK Amsterdam
Tel:
Fax:
020 51 58 111
020 51 58 119
Web:
Mail:
www.orgelpark.nl
info@orgelpark.nl

 

Laatste nieuws

Via Crucis met Franz Liszt, Marcel Dupré, Andries van Rossem

De overweldigende aandacht voor Bachs Mattheuspassie zou het bijna doen vergeten: voor de lijdenstijd is veel meer prachtige muziek geschreven. Het Orgelpark wijkt daarom bewust af van het gebaande Mattheus-pad en kiest elk jaar voor oude en nieuwe muziek rond ‘de kruisweg’. Ditmaal vertolkt pianist Willem Brons Franz Liszts Via Crucis (10 maart), speelt organist Ben van Oosten Le Chemin de la Croix van Marcel Dupré (11 maart), en zingt koor Consensus Vocalis een nieuwe toonzetting van Andries van Rossem (12 maart).

Lees verder

Groningen en Amsterdam samen in studentenconcert

In de 20ste eeuw was Nederland op het gebied van de muziek minder vooruitstrevend dan in het buitenland. Grote namen als Anthon van der Horst (onder meer bekend van de jaarlijkse Mattheüspassie in Naarden) en Albert de Klerk (onder meer bekend als stadsorganist van Haarlem) kozen voor een gematigd vernieuwende klankwereld. Muziek mocht, nee móest, behalve eigentijds, ook mooi zijn. Op zaterdag 13 februari voeren conservatoriumstudenten uit Amsterdam en Groningen werk van beide meesters uit in het Orgelpark.

Lees verder

Meesters & Gezellen met Hayo Boerema

Meesters & Gezellen is een in het oog en oor springende concertserie van zangstudenten aan Nederlandse conservatoria, samen met leden van het Nederlands Kamerkoor en van Cappella Amsterdam. Op donderdag 11 februari treden ze op in het Orgelpark. De jonge getalenteerde zangers bereiden samen met 4 ervaren collega’s een ambitieus programma voor, met muziek van componisten als Bernat Vivancos, Erik Esenvalds en Arvo Pärt. Deze keuze voor Baltische muziek heeft alles te maken met de dirigent deze avond: Sigvards Klava. Organist Hayo Boerema improviseert en laat zich inspireren door het koor.

Lees verder Alle nieuwsberichten

Eerst volgende concerten

VOCAAL: MEESTERS & GEZELLEN

Genre: Concert Vocaal
Datum: do 11-02-2016 - Tijd: 20:15
Meer informatie

ORGEL & STRIJKORKEST: VAN DER HORST

Genre: Concert Instrumentaal
Datum: za 13-02-2016 - Tijd: 20:15
Meer informatie

MUZIEKTHEATER: MACBETH

Genre: Muziektheater
Datum: vr 19-02-2016 - Tijd: 19:00
Meer informatie Bekijk alle concerten