Home

Welkom bij het Orgelpark, het internationale concertpodium in Amsterdam voor organisten, componisten en andere kunstenaars. Een uniek podium, durven wij in alle bescheidenheid te zeggen.

Het Orgelpark is gehuisvest in de prachtig gerestaureerde monumentale Parkkerk aan de Gerard Brandtstraat bij het Vondelpark en heeft als doel het orgel door een nieuwe presentatie te integreren in het muziekleven. Was het orgel traditioneel vooral dienstbaar aan het gebouw (kerk), in het Orgelpark staat het gebouw in dienst van het orgel en zijn muziek.

Lees meer over het Orgelpark

Stichting het Orgelpark
Gerard Brandtstraat 26
1054 JK Amsterdam
Tel:
Fax:
020 51 58 111
020 51 58 119
Web:
Mail:
www.orgelpark.nl
info@orgelpark.nl

 

Laatste nieuws

Willem Brons bij de Concertzender

Pianist Willem Brons speelde op donderdag 30 maart in het Orgelpark Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuz van Joseph Haydn. Brons is ook programmamaker bij de Concertzender, het thema van zijn Pianoatelier van woensdag 5 april was dit werk van Haydn. Hij legde samen met Pauline Verburg het 'De zeven kruiswoorden' op de snijtafel. Op woensdag 12 april om 14.00 uur in het programma Zuiver Klassiek is de opname van 30 maart uit het Orgelpark te horen.

Lees verder

Avondconcert van NPO Radio4

Van het najaar 2016 kunt een aantal Orgelparkconcerten terug luisteren op NPO Radio 4: het concert van Tobias Borsboom en Petra Veenswijk dat op vrijdagmiddag 9 december plaatsvond en een compilatie van het tweeluik rond Sigfrid Karg-Elert, dat we op zaterdag 26 november (met Leo van Doeselaar en Willem de Vries) en zondag 27 november (met onder andere Studium Chorale en Dirk Luijmes) presenteerden. 

Lees verder

Terugblik Messiaen Festival

In het weekend van 20-22 februari j.l. presenteerde het Orgelpark de integrale uitvoeringen van vroege composities van Olivier Messiaen, de Franse componist die de muziek van de 20ste eeuw nieuwe dimensies verleende. Aan het Messiaen Festival werkten musici mee als pianist Ralph van Raat, organist Berry van Berkum, het Nederlands Kamerkoor en het spectaculaire sextet Vecteur Ondes, dat zes elektronische ondes martenots bespeelt. Vidya Films nam het op. 

Lees verder Alle nieuwsberichten

Eerst volgende concerten

COMPONISTENPORTRET: JACQUES BANK

Genre: Concert Vocaal
Datum: zo 28-05-2017 - Tijd: 14:15 - prijs: € 20,00
Meer informatie

VONDELFESTIVAL

Lekkerkerker-Van Geel-Genovesi-Wierbos
Genre: Festival
Datum: za 03-06-2017 - Tijd: 20:00 - prijs: € 7,50
Meer informatie

VONDELFESTIVAL

Lekkerkerker-Van Geel-Genovesi-Wierbos
Genre: Festival
Datum: za 03-06-2017 - Tijd: 21:00 - prijs: € 7,50
Meer informatie Bekijk alle concerten