Home

Welkom bij het Orgelpark, het internationale concertpodium in Amsterdam voor organisten, componisten en andere kunstenaars. Een uniek podium, durven wij in alle bescheidenheid te zeggen.

Het Orgelpark is gehuisvest in de prachtig gerestaureerde monumentale Parkkerk aan de Gerard Brandtstraat bij het Vondelpark en heeft als doel het orgel door een nieuwe presentatie te integreren in het muziekleven. Was het orgel traditioneel vooral dienstbaar aan het gebouw (kerk), in het Orgelpark staat het gebouw in dienst van het orgel en zijn muziek.

Lees meer over het Orgelpark

Stichting het Orgelpark
Gerard Brandtstraat 26
1054 JK Amsterdam
Tel:
Fax:
020 51 58 111
020 51 58 119
Web:
Mail:
www.orgelpark.nl
info@orgelpark.nl

 

Laatste nieuws

The Gents in het Orgelpark

Behalve allerlei tegendraadse vernieuwingen op muzikaal gebied leverde de 20ste eeuw ook vriendelijk klinkende sacrale muziek op - zij het natuurlijk wel met hier een daar een detail dat de eigentijdsheid ervan laat merken. Op zondagmiddag 26 februari laat Mannenensemble The Gents een overzicht horen, samen met organist Laurens de Man. Dirigent is Krista Audere.

Lees verder

Hommage aan Sofia Gubaidulina

Hereniging van de mensheid met God is een belangrijke rode draad in het werk van Sofia Gubaidulina, in 1931 geboren in - toen nog - de Sovjet-Unie. Ze werd in die doelstelling, in de Sovjet-Unie bepaald subversief, gestimuleerd door Sjostakovitsj: ‘Mijn wens is dat je doorgaat op je incorrecte pad.’ Op zaterdag 25 februari wijdt het Orgelpark een complete avond aan het bijzondere oeuvre dat Gubaidulina tot stand bracht. Het concert wordt gegeven door Pieter Wispelwey (cello), An Raskin (bajan), Bram Bossier (viool) en Gerrie Meijers (orgel).

Lees verder

Meesters&Gezellen in het Orgelpark

Het is een van de meest succesvolle opleidingsprojecten voor musici: Meesters&Gezellen. Onder leiding van Sigvards Kļava werken jonge koorzangers aan nieuw repertoire, bijgestaan door ervaren zangers uit de beste twee kamerkoren van Nederland: het Nederlands Kamerkoor en Cappella Amsterdam. Op donderdag 23 februari presenteert Kļava het project in het Orgelpark met een concert om 20.15 uur.

Lees verder Alle nieuwsberichten

Eerst volgende concerten

VOCAAL: MEESTERS & GEZELLEN

Genre: Concert Vocaal
Datum: do 23-02-2017 - Tijd: 20:15 - prijs: € 20,00
Meer informatie

COMPONISTENPORTRTET: SOFIA GUBAIDULINA

Genre: Nieuwe Muziek
Datum: za 25-02-2017 - Tijd: 20:15 - prijs: € 15,00
Meer informatie

KOOR & ORGEL: THE GENTS

Genre: Concert Vocaal
Datum: zo 26-02-2017 - Tijd: 14:15 - prijs: € 20,00
Meer informatie Bekijk alle concerten