Home

Welkom bij het Orgelpark, het internationale concertpodium in Amsterdam voor organisten, componisten en andere kunstenaars. Een uniek podium, durven wij in alle bescheidenheid te zeggen.

Het Orgelpark is gehuisvest in de prachtig gerestaureerde monumentale Parkkerk aan de Gerard Brandtstraat bij het Vondelpark en heeft als doel het orgel door een nieuwe presentatie te integreren in het muziekleven. Was het orgel traditioneel vooral dienstbaar aan het gebouw (kerk), in het Orgelpark staat het gebouw in dienst van het orgel en zijn muziek.

Lees meer over het Orgelpark

Stichting het Orgelpark
Gerard Brandtstraat 26
1054 JK Amsterdam
Tel:
Fax:
020 51 58 111
020 51 58 119
Web:
Mail:
www.orgelpark.nl
info@orgelpark.nl

 

Laatste nieuws

Kamerkoor Neon zingt Ad Wammes

Het Orgelpark wijdt zondag 30 oktober een middag aan de Nederlandse componist Ad Wammes. Zijn goed in het gehoor liggende composities worden wereldwijd gespeeld. Er staan werken voor koor en orgel op het programma. Het kamerkoor Neon, een ensemble dat speciaal is opgericht om nieuwe muziek uit te voeren, neemt de vocale partijen voor haar rekening. Daarnaast gaat er een nieuwe compositie voor orgel en harp van Wammes in première: Twilight.

Lees verder

Oude muziek nieuw gespeeld

Op zaterdag 29 oktober concerteert het Spectra Ensemble, een van de toonaangevende ensembles voor nieuwe muziek in België, samen met organist Gerben Gritter in het Orgelpark. Het programma laat 15de-eeuwse muziek 21ste-eeuws klinken. Oprichter en leider van het Spectra Ensemble, Filip Rathé werkte samen met een aantal componisten aan het project getiteld: Distant Voices, waarin 15de eeuwse muziek ‘hertaald’ werd.

Lees verder

Louis-Noël Bestion de Camboulas in het Orgelpark

De Franse organist Louis-Noël Bestion de Camboulas houdt zich intensief bezig met het bewerken van orkestmuziek voor orgel. In het Orgelpark presenteert hij een concert met bewerkingen voor orgel en bariton. Het duo vertolkt Franse orkestcomposities van o.a. Fauré en Pierné en delen uit de opera Pelléas et Mélisande van Debussy.

Lees verder Alle nieuwsberichten

Eerst volgende concerten

ORGEL & BARITON: FRANSE ROMANTIEK

SandwichConcert
Genre: Concert Vocaal
Datum: vr 28-10-2016 - Tijd: 13:13 - prijs: € 15,00
Meer informatie

ENSEMBLE & ORGEL: DISTANT VOICES

Genre: Nieuwe Muziek
Datum: za 29-10-2016 - Tijd: 20:15 - prijs: € 15,00
Meer informatie

KOOR & ENSEMBLE: RONDOM AD WAMMES

Ode on Celestial Music
Genre: Concert Vocaal
Datum: zo 30-10-2016 - Tijd: 14:15 - prijs: € 20,00
Meer informatie Bekijk alle concerten