Home

Welkom bij het Orgelpark, het internationale concertpodium in Amsterdam voor organisten, componisten en andere kunstenaars. Een uniek podium, durven wij in alle bescheidenheid te zeggen.

Het Orgelpark is gehuisvest in de prachtig gerestaureerde monumentale Parkkerk aan de Gerard Brandtstraat bij het Vondelpark en heeft als doel het orgel door een nieuwe presentatie te integreren in het muziekleven. Was het orgel traditioneel vooral dienstbaar aan het gebouw (kerk), in het Orgelpark staat het gebouw in dienst van het orgel en zijn muziek.

Lees meer over het Orgelpark

Stichting het Orgelpark
Gerard Brandtstraat 26
1054 JK Amsterdam
Tel:
Fax:
020 51 58 111
020 51 58 119
Web:
Mail:
www.orgelpark.nl
info@orgelpark.nl

 

Laatste nieuws

Napolitaanse Kerst met Ensemble Odyssee

Het Orgelpark presenteert op woensdag 14 december een Natale Napolitano: een kerstavond zoals die in een Napolitaanse kerk geklonken zou kunnen hebben. Ensemble Odyssee en sopraan Jenny Högström spelen en zingen werk van componisten als Alessandro Scarlatti, Gaetano Veneziano en Cristofaro Caresana.

Lees verder

Percussie en live visuals met Matteo Mijderwijk

Matteo Mijderwijk experimenteert met bijzondere instrumenten, combineert klassiek met elektronisch en improviseert. Op zaterdagavond 10 december concerteert hij in het Orgelpark, samen met Remco Menting (percussie) en Heleen Blanken (live visuals).

Lees verder

Franse Romantiek in het Orgelpark

Op vrijdag 9 december concerteren organist Petra Veenswijk en pianist Tobias Borsboom in een concert vol Franse Romantiek.
César Franck was een van de eerste componisten die schreef voor de combinatie harmonium en piano, bijvoorbeeld in zijn Prélude, Fugue et Variation.

Lees verder Alle nieuwsberichten

Eerst volgende concerten

DUO ORGEL & PIANO: FRANSE ROMANTIEK

SandwichConcert
Genre: Concert Instrumentaal
Datum: vr 09-12-2016 - Tijd: 13:13 - prijs: € 15,00
Meer informatie

JAZZ: MATTEO MIJDERWIJK - CARTE BLANCHE

Genre: Improvisatie
Datum: za 10-12-2016 - Tijd: 20:15 - prijs: € 15,00
Meer informatie

BAROK ENSEMBLE: NAPOLITAANSE KERST

Kerst in het Orgelpark
Genre: Concert Vocaal
Datum: wo 14-12-2016 - Tijd: 20:15 - prijs: € 15,00
Meer informatie Bekijk alle concerten