Home

Welkom bij het Orgelpark, het internationale concertpodium in Amsterdam voor organisten, componisten en andere kunstenaars. Een uniek podium, durven wij in alle bescheidenheid te zeggen.

Het Orgelpark is gehuisvest in de prachtig gerestaureerde monumentale Parkkerk aan de Gerard Brandtstraat bij het Vondelpark en heeft als doel het orgel door een nieuwe presentatie te integreren in het muziekleven. Was het orgel traditioneel vooral dienstbaar aan het gebouw (kerk), in het Orgelpark staat het gebouw in dienst van het orgel en zijn muziek.

Lees meer over het Orgelpark

Stichting het Orgelpark
Gerard Brandtstraat 26
1054 JK Amsterdam
Tel:
Fax:
020 51 58 111
020 51 58 119
Web:
Mail:
www.orgelpark.nl
info@orgelpark.nl

 

Laatste nieuws

Frerichs Trio, Van Veldhoven en Van den Brink improviseren

Rembrandt Frerichs (piano) en Klaartje van Veldhoven (sopraan) ontwikkelen een nieuwe basis voor improvisatie, gebaseerd op volksmuziek, barokmuziek en eigen composities. Op zondag 29 januari laten ze samen met Vinsent Planjer (percussie), Tony Overwater (bas) en Bert van den Brink (toetsen) horen waar dat toe leidt.

Lees verder

Lichtbende presenteert Zeven Nachten in het Orgelpark

Lichtbende, het Amsterdamse ensemble dat lichtkunst en muziek combineert, brengt eind januari de voorstelling Zeven Nachten in première in het Orgelpark. Het is een vervolg op Zeven Dagen, dat over het scheppingsverhaal ging. ‘Zeven Nachten toont de keerzijde van de eeuwigheid,’ aldus Lichtbende, ‘we zoomen in op de levenscyclus van één mens in zeven droomnachten’.

Lees verder

Avondconcert van NPO Radio4

Binnenkort kunt u op NPO Radio 4 een aantal Orgelparkconcerten beluisteren: het concert van Tobias Borsboom en Petra Veenswijk dat op vrijdagmiddag 9 december plaatsvond en een compilatie van het tweeluik rond Sigfrid Karg-Elert, dat we op zaterdag 26 november (met Leo van Doeselaar en Willem de Vries) en zondag 27 november (met onder andere Studium Chorale en Dirk Luijmes) presenteerden. 

Lees verder Alle nieuwsberichten

Eerst volgende concerten

TOVERLANTAARNS, ORGEL, SOPRAAN & CELLO

Genre: Thema-concert
Datum: do 26-01-2017 - Tijd: 20:15 - prijs: € 15,00
Meer informatie

TOVERLANTAARNS, ORGEL, SOPRAAN & CELLO

Genre: Thema-concert
Datum: vr 27-01-2017 - Tijd: 17:00 - prijs: € 15,00
Meer informatie

TOVERLANTAARNS, ORGEL, SOPRAAN & CELLO

Genre: Thema-concert
Datum: vr 27-01-2017 - Tijd: 20:15 - prijs: € 15,00
Meer informatie Bekijk alle concerten