Home

Welkom bij het Orgelpark, het internationale concertpodium in Amsterdam voor organisten, componisten en andere kunstenaars. Een uniek podium, durven wij in alle bescheidenheid te zeggen.

Het Orgelpark is gehuisvest in de prachtig gerestaureerde monumentale Parkkerk aan de Gerard Brandtstraat bij het Vondelpark en heeft als doel het orgel door een nieuwe presentatie te integreren in het muziekleven. Was het orgel traditioneel vooral dienstbaar aan het gebouw (kerk), in het Orgelpark staat het gebouw in dienst van het orgel en zijn muziek.

Lees meer over het Orgelpark

Stichting het Orgelpark
Gerard Brandtstraat 26
1054 JK Amsterdam
Tel:
Fax:
020 51 58 111
020 51 58 119
Web:
Mail:
www.orgelpark.nl
info@orgelpark.nl

 

Laatste nieuws

Interactieve workshops Rearranging History

Ensemble I/O nodigt zijn publiek uit mee te werken aan de voorbereiding van twee concerten volgend jaar in het Orgelpark. Op woensdagavond 2 december organiseert het daartoe een ‘interactieve workshop’. Initiatiefnemer en componist Thanasis Deligiannis: ‘We willen weten wat er gebeurt als je luisteraars laat meebeslissen over nog te schrijven muziek.’ Het thema van de workshop is: ‘Rearranging History’

Lees verder

Exicon zingt Sweelinck, Pärt en Feldman

Rond de bestseller Baltische Zielen van Jan Brokken presenteert Vocaal ensemble Exicon in het Orgelpark een muzikale wereldreis: op zondagmiddag 29 november zingt het muziek van Jan Pieterszoon Sweelinck tot Morton Feldman; het accent ligt op composities uit de Baltische staten. Exicon wordt begeleid door organist Līga Vilmane, slagwerker Folkert Buis, altviolist Ruben Sanderse en beeldend kunstenaar Hedy Hempe.

Lees verder

Maatschappijkritiek in concertprogramma van Robert van Heumen

Laptop-musicus Robert van Heumen maakt op zaterdag 28 november in het Orgelpark een stevig statement met het concert To Whom This Power. Samen met Anne La Berge (fluit, live-elektronica en stem), Jacob Lekkerkerker (orgel en gitaarpedalen), Miriam Overlach (harp), Sieger Baljon (stem) en Nienke Rooijakkers (dramaturgie) reageert hij op het bijstellen van de Doomsday Clock in het Bulletin of Atomic Scientist in 2015: het is niet langer vijf voor twaalf maar drie voor twaalf. De wereld is er op de punten kernwapenbewapening en klimaatverandering op achteruit gegaan.

Lees verder Alle nieuwsberichten

Eerst volgende concerten

ORGELSOLO: MASTERSTUDENTENCONCERT

SandwichConcert
Genre: Orgel Solo
Datum: vr 27-11-2015 - Tijd: 13:13
Meer informatie

ORGEL, ENSEMBLE & ELEKTRONICA

To Whom this Power
Genre: Nieuwe Muziek
Datum: za 28-11-2015 - Tijd: 20:15
Meer informatie

KOOR & ORGEL: BALTISCHE ZIELEN

Genre: Concert Vocaal
Datum: zo 29-11-2015 - Tijd: 14:15
Meer informatie Bekijk alle concerten