Home

Welkom bij het Orgelpark, het internationale concertpodium in Amsterdam voor organisten, componisten en andere kunstenaars. Een uniek podium, durven wij in alle bescheidenheid te zeggen.

Het Orgelpark is gehuisvest in de prachtig gerestaureerde monumentale Parkkerk aan de Gerard Brandtstraat bij het Vondelpark en heeft als doel het orgel door een nieuwe presentatie te integreren in het muziekleven. Was het orgel traditioneel vooral dienstbaar aan het gebouw (kerk), in het Orgelpark staat het gebouw in dienst van het orgel en zijn muziek.

Lees meer over het Orgelpark

Stichting het Orgelpark
Gerard Brandtstraat 26
1054 JK Amsterdam
Tel:
Fax:
020 51 58 111
020 51 58 119
Web:
Mail:
www.orgelpark.nl
info@orgelpark.nl

 

Laatste nieuws

Reich en Glass op vier orgels tegelijk

Het eerste weekend van oktober staat het Orgelpark steevast in het teken van ‘repetitieve’ muziek: een compacte reeks concerten vormt samen het Festival Min of meer Minimal. Op zaterdagavond 1 oktober rondt het Orgelpark het festival af met een concert door vier organisten: Una Cintina, Gerben Gritter, Matthias Havinga en Klaas Koelewijn.

Lees verder

Canto Ostinato voor harp en elektronica

Op vrijdag 30 september begint het jaarlijkse Festival Min of meer Minimal in het Orgelpark: om 13.13 uur speelt organist Ere Lievonen werk van componisten als Arvo Pärt en György Ligeti; om 20.15 uur voeren Gwyneth Wentink (harp), Wouter Snoei (elektronica) en Arnout Hulskamp (visuals) Canto Ostinato uit, de bekende compositie van de in 2012 overleden Simeon ten Holt.

Lees verder

Ere Lievonen opent Min of meer Minimal Festival

Op vrijdag 30 september begint in het Orgelpark het jaarlijkse Festival Min of meer Minimal. Om 13.13 uur presenteert organist Ere Lievonen bekende én complexe minimal music, van componisten als Arvo Pärt en Tristan Perich. Om 20.15 uur voeren Gwyneth Wentink (harp) en Wouter Snoei (elektronica) samen met Arnout Hulskamp (visuals) Canto Ostinato uit, de bekende compositie van Simeon ten Holt.

Lees verder Alle nieuwsberichten

Eerst volgende concerten

ORGEL & KLAVECIMBEL: MINIMAL MUSIC

Festival Min of meer Minimal
Genre: Minimal
Datum: vr 30-09-2016 - Tijd: 13:13 - prijs: € 15,00
Meer informatie

CANTO OSTINATO: AUDIO VISUAL

Festival Min of meer Minimal
Genre: Minimal
Datum: vr 30-09-2016 - Tijd: 20:15 - prijs: € 15,00
Meer informatie

MINIMAL MUSIC VOOR VIER ORGELS

Festival Min of meer Minimal
Genre: Minimal
Datum: za 01-10-2016 - Tijd: 20:15 - prijs: € 15,00
Meer informatie Bekijk alle concerten