Home

Welkom bij het Orgelpark, het internationale concertpodium in Amsterdam voor organisten, componisten en andere kunstenaars. Een uniek podium, durven wij in alle bescheidenheid te zeggen.

Het Orgelpark is gehuisvest in de prachtig gerestaureerde monumentale Parkkerk aan de Gerard Brandtstraat bij het Vondelpark en heeft als doel het orgel door een nieuwe presentatie te integreren in het muziekleven. Was het orgel traditioneel vooral dienstbaar aan het gebouw (kerk), in het Orgelpark staat het gebouw in dienst van het orgel en zijn muziek.

Lees meer over het Orgelpark

Stichting het Orgelpark
Gerard Brandtstraat 26
1054 JK Amsterdam
Tel:
Fax:
020 51 58 111
020 51 58 119
Web:
Mail:
www.orgelpark.nl
info@orgelpark.nl

 

Laatste nieuws

Zomerstop

Van dinsdag 14 juli t/m maandag 10 augustus is het Orgelpark gesloten. Wij en de orgels genieten dan van een welverdiende vakantie. Vanaf dinsdag 11 augustus zijn wij weer bereikbaar. Voor het reserveren van kaarten en informatie over de agenda van het komende najaar verwijzen wij u graag naar onze agenda. Alle medewerkers van het Orgelpark wensen u een mooie zomer toe en we begroeten u graag weer in het nieuwe seizoen! 

Lees verder

Terugblik Messiaen Festival

In het weekend van 20-22 februari j.l. presenteerde het Orgelpark de integrale uitvoeringen van vroege composities van Olivier Messiaen, de Franse componist die de muziek van de 20ste eeuw nieuwe dimensies verleende. Aan het Messiaen Festival werkten musici mee als pianist Ralph van Raat, organist Berry van Berkum, het Nederlands Kamerkoor en het spectaculaire sextet Vecteur Ondes, dat zes elektronische ondes martenots bespeelt. Vidya Films nam het op. 

Lees verder

Messiaen: Fête des belles eaux

In het Messiaen Festival speelde Vecteur Ondes het Fête des belles eaux van Olivier Messiaen. Dit sextet voor ondes martenots wordt zelden uitgevoerd: daarvoor is de ondes martenot ondanks Messiaens promotie ervan niet voldoende populair geworden. Vidya Films nam het stuk integraal op.

Lees verder Alle nieuwsberichten

Eerst volgende concerten

DANS: IMPROVISATIE

Genre: Dans
Datum: vr 28-08-2015 - Tijd: 20:15
Meer informatie

UITMARKT: ZATERDAG

i.s.m. de Uitmarkt
Genre: Festival
Datum: za 29-08-2015 - Tijd: 12:00
Meer informatie

UITMARKT: FILM TARTÜFF

i.s.m. de Uitmarkt
Genre: Film
Datum: za 29-08-2015 - Tijd: 20:15
Meer informatie Bekijk alle concerten