Home

Welkom bij het Orgelpark, het internationale concertpodium in Amsterdam voor organisten, componisten en andere kunstenaars. Een uniek podium, durven wij in alle bescheidenheid te zeggen.

Het Orgelpark is gehuisvest in de prachtig gerestaureerde monumentale Parkkerk aan de Gerard Brandtstraat bij het Vondelpark en heeft als doel het orgel door een nieuwe presentatie te integreren in het muziekleven. Was het orgel traditioneel vooral dienstbaar aan het gebouw (kerk), in het Orgelpark staat het gebouw in dienst van het orgel en zijn muziek.

Lees meer over het Orgelpark

Stichting het Orgelpark
Gerard Brandtstraat 26
1054 JK Amsterdam
Tel:
Fax:
020 51 58 111
020 51 58 119
Web:
Mail:
www.orgelpark.nl
info@orgelpark.nl

 

Laatste nieuws

Via Crucis: Passietijd in het Orgelpark

In 2016 componeerde Andries van Rossem in opdracht van het Orgelpark nieuwe passiemuziek: ‘Exercitium Santae Viae Crucis’, muziek naar aanleiding van de weg die Jezus aflegde naar zijn kruisiging. De compositie wordt in het Orgelpark op vrijdagavond 31 maart opnieuw uitgevoerd, door Consensus Vocalis, onder leiding van Klaas Stok, en organist Erwin Wiersinga.

Lees verder

Via Crucis-concert met Haydn en Beethoven

Pianist Willem Brons concerteert op donderdagavond 30 maart in het Orgelpark, met muziek van Joseph Haydn en Ludwig van Beethoven. Het concert maakt deel uit van de reeks Via Crucis-concerten die ieder jaar voorafgaand aan de Stille Week in het Orgelpark plaatsvindt. 

Lees verder

Ives Ensemble in het Orgelpark

Op zaterdag 1 april concerteren het Ives Ensemble, Slagwerk Den Haag en Ere Lievonen in het Orgelpark. Op het programma nieuwe en splinternieuwe muziek: van Yannis Kyriakides spelen ze Airfields, uit 2009, van vier compositiestudenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag werken die zo vers zijn dat ze nog geen titel hebben.

Lees verder Alle nieuwsberichten

Eerst volgende concerten

VIA CRUCIS: WILLEM BRONS & HAYDN

Genre: Thema-concert
Datum: do 30-03-2017 - Tijd: 20:15 - prijs: € 15,00
Meer informatie

VIA CRUCIS: ENSEMBLE & ORGEL, VAN ROSSEM

Genre: Thema-concert
Datum: vr 31-03-2017 - Tijd: 20:15 - prijs: € 20,00
Meer informatie

ENSEMBLE & ORGEL: NIEUWE MUZIEK

Genre: Nieuwe Muziek
Datum: za 01-04-2017 - Tijd: 20:15 - prijs: € 15,00
Meer informatie Bekijk alle concerten