Home

Welkom bij het Orgelpark, het internationale concertpodium in Amsterdam voor organisten, componisten en andere kunstenaars. Een uniek podium, durven wij in alle bescheidenheid te zeggen.

Het Orgelpark is gehuisvest in de prachtig gerestaureerde monumentale Parkkerk aan de Gerard Brandtstraat bij het Vondelpark en heeft als doel het orgel door een nieuwe presentatie te integreren in het muziekleven. Was het orgel traditioneel vooral dienstbaar aan het gebouw (kerk), in het Orgelpark staat het gebouw in dienst van het orgel en zijn muziek.

Lees meer over het Orgelpark

Stichting het Orgelpark
Gerard Brandtstraat 26
1054 JK Amsterdam
Tel:
Fax:
020 51 58 111
020 51 58 119
Web:
Mail:
www.orgelpark.nl
info@orgelpark.nl

 

Laatste nieuws

‘Nieuw’ orgel voor het Orgelpark

Op zaterdag 6 mei neemt het Orgelpark feestelijk een bijzonder ‘nieuw’ orgel in gebruik: een zogenaamd 'kabinetorgel', in 1767 door de Amsterdamse orgelmaker Deetlef Onderhorst gebouwd. Het stond jarenlang in de Oude Kerk in Amsterdam. De Oude Kerk kon er niet langer voor zorgen, en het Orgelpark zag wel emplooi voor het grote, rijk klinkende instrument. Matteo Imbruno, organist van de Oude Kerk, zal het Onderhorst-orgel op 6 mei 'inspelen'. Op het programma verder onder meer een publieksgesprek met de restaurateur, de jonge orgelmaker Jos Elbertse.

Lees verder

Jerzy Bielski in het Orgelpark

De Poolse componist, musicus en kunstenaar Jerzy Bielski won in 2015 de Amsterdam Fringe Award met +-/,1+_;X%. Het werk werd daarna geselecteerd voor het beroemde dansfestival ‘Dans Elargie’ in Parijs en Seoel. Op zaterdag 29 april klinkt in het Orgelpark het vervolg. Bielski: ‘Het wordt een muziektheaterproject dat de manipulatie van mensen door media, bedrijven en politici onderzoekt.’ Een avond vol muziek, videokunst en live elektronica.

Lees verder

Willem Brons bij de Concertzender

Pianist Willem Brons speelde op donderdag 30 maart in het Orgelpark Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuz van Joseph Haydn. Brons is ook programmamaker bij de Concertzender, het thema van zijn Pianoatelier van woensdag 5 april was dit werk van Haydn. Hij legde samen met Pauline Verburg het 'De zeven kruiswoorden' op de snijtafel. Op woensdag 12 april om 14.00 uur in het programma Zuiver Klassiek is de opname van 30 maart uit het Orgelpark te horen.

Lees verder Alle nieuwsberichten

Eerst volgende concerten

MUZIEK, THEATER & DANS: JERZY BIELSKI

Genre: Muziektheater
Datum: za 29-04-2017 - Tijd: 20:15 - prijs: € 15,00
Meer informatie

COLLOQUIUM: HET ONDERHORST-KABINETORGEL

Genre: Lezing / Info
Datum: za 06-05-2017 - Tijd: 14:15
Meer informatie

ENSEMBLE & ORGEL: MÚSICA TEMPRANA

Genre: Concert Vocaal
Datum: zo 07-05-2017 - Tijd: 14:15 - prijs: € 20,00
Meer informatie Bekijk alle concerten