Agenda

CANTO OSTINATO: AUDIO VISUAL

Festival Min of meer Minimal
Minimal vr 30-09-2016 20:15 € 15,00 Nu reserveren

MUSICI
Gwyneth Wentink, harp
Wouter Snoei, elektronica, Sauer-orgel
Arnout Hulskamp, visuals

De wereldberoemde compositie Canto Ostinato van Simeon ten Holt is een vast bestanddeel van Festival Min of meer Minimal – zij het dat we Canto elk jaar in een andere gedaante presenteren: ditmaal een  uitvoering voor geprepareerd Sauer-orgel, lichteffecten, harp en elektronica.


PROGRAMMA
Simeon ten Holt (1923-2012)
- Canto Ostinato

CANTO OSTINATO: AUDIO VISUAL

Arnout Hulskamp studeerde aan de Hogeschool der Kunsten in Utrecht. Hij ontwikkelde het beroemde softwareprogramma Open Wound, waarmee hij bijzondere video-effecten kan realiseren, in het kader van zijn lichtkunst. Vaak is zijn werk interactief; hij richtte daartoe het platform AAIQU (All Art is Quite Useless). Sinds 2013 werkt hij met Christopher Gabriel samen in het realiseren van abstracte en sfeervolle omgevingen, waarbij zij decorstukken, licht, schemering, reflecties en animaties combineren. Hulskamp won tweemaal de Gouden Reiger, de prijs voor audiovisuele in interactieve media.
 

Wouter Snoei studeerde aan het Instituut voor Sonologie van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Als uitvoerend musicus en componist ontwikkelde hij zich in verschillende muzikale disciplines tot specialist live elektronische muziek. In 2004 ontving hij voor zijn werk Pulse de Matthijs-Vermeulen Aanmoedigingsprijs. Wouter Snoei verzorgde de klankregie voor stukken van onder andere Luigi Nono, John Cage en Gérard Grisey. Hij is ontwikkelaar van, en componist voor, het Wave Field Synthesis systeem van Stichting the Game of Life, en docent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
 

Gwyneth Wentink is solo harpist in het Orchestre Revolutionaire et Romantique en van de English Baroque Soloists onder leiding van John Eliot Gardiner. Zij is veelzijdig; zo introduceerde ze de harp in Indiase klassieke muziek. Ook richtte ze de denktank State of the United Arts op. Ze trad op over de hele wereld; zo musiceerde ze in de Carnegie Hall in New York, de Royal Albert Hall en de Royal Opera Hall in Londen. Componisten als Theo Loevendie, Marius Flothuis en Terry Riley schreven muziek voor haar. Wentink won vele prijzen; waaronder de Nederlandse Muziekprijs.