Agenda

DE WONDERBAARLIJKE REIS VAN MANNETJE

i.s.m. Festival De Muze van Zuid
Familievoorstelling za 21-05-2016 14:15 € 12,50 Nu reserveren

UITVOERENDEN
Eva van den Bosch, muziektheater
Deborah van der Velde, piano en orgel
Caspar van der Vinne, orgel

 

PROGRAMMA
Dit weekend participeert het Orgelpark in het festival De Muze van Zuid. Op allerlei locaties in Amsterdam zal muziek klinken van componisten naar wie straten in Amsterdam-Zuid zijn genoemd. In het Orgelpark presenteren we de kindervoorstelling De wonderbaarlijke reis van Mannetje, een betoverende muziektheatervoorstelling voor iedereen vanaf 7 jaar. Muziektheatermaker Eva van den Bosch en pianist Deborah van der Velde nemen zowel kind als volwassene mee op reis. Een verhalende voorstelling vol humor en zang.

Mannetje en Mademoiselle zwerven door de wereld, een grote hutkoffer achter zich aan slepend. Ze zijn op zoek naar dat ‘ene’ lied over de liefde dat alle nare dingen in de krant zal doen vergeten. Op een dag besluiten ze op zeereis te gaan. Maar wat als er op zee wonderlijke dingen gebeuren en er grote stormen de kop opsteken? Het schip lijdt een heftige schipbreuk en Mannetje en Mademoiselle stranden uiteindelijk aan de oevers van de wonderlijke stad Amsterdam. Na een tijd door de straten te hebben gestruind vinden ze, geleid door wonderlijke muziek, onderdak in een bijzonder gebouw. Maar daar blijken ze niet alleen te zijn... 

DE WONDERBAARLIJKE REIS VAN MANNETJE

Eva van den Bosch en Deborah van der Velde ontmoetten elkaar bij de opleiding Muziektheater van het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. Ze hadden direct een sterke chemie en bleven ook na hun afstuderen in 2013 samenwerken. In 2014 werd hun voorstelling Zielehuid genomineerd voor de DelftFringe publieksprijs. ‘Zielehuid kruipt onder de huid’ schreef een recensent. Momenteel spelen Eva en Deborah hun jeugdvoorstelling De wonderbaarlijke reis van Mannetje in theaters en op scholen. Ook maken zij muziektheatervoorstellingen op maat.