Concertarchief

DUO ORGEL & PIANO: FRANSE ROMANTIEK

SandwichConcert
Concert Instrumentaal vr 09-12-2016 13:13

MUSICI
Tobias Borsboom, piano
Petra Veenswijk, orgel

Er is niet veel muziek geschreven voor de combinatie orgel en piano. De instrumenten en de akoestiek van het Orgelpark lenen zich er echter voortreffelijk voor. Vandaar dit programma, samengesteld door Tobias Borsboom en Petra Veenswijk.

 

PROGRAMMA
César Franck (1822-1890)
- Prélude, Fugue et Variation (orgel en piano)
Claude Debussy (1862-1918)
- Deux préludes (piano)
     Feux d’Artifice
     La Cathédrale engloutie
Marcel Dupré (1886-1971)
- Variations on two themes (orgel en piano)
Jean Langlais (1907-1991)
- Feux d’Artifice (orgel)
Marcel Dupré
- Ballade (orgel en piano)

DUO ORGEL & PIANO: FRANSE ROMANTIEK

Tobias Borsboom studeerde piano aan de conservatoria in Utrecht en Amsterdam, bij resp. Paolo Giacometti en Jan Wijn. Hij won prijzen bij onder meer het Prinses Christina Concours, het Grachtenfestival Conservatorium Concours en de YPF Competition. Hij werkt inmiddels aan het Conservatorium van Amsterdam als docent correpetitor en is veelgevraagd pianist; zo speelde hij Gershwins Pianoconcert in F grote terts met het Nederlands Studenten Orkest. Hij is verder actief in allerlei kamermuziekbezettingen. In 2015 won Tobias Borsboom de Dutch Classical Talent Award.


Petra Veenswijk studeerde aan het Rotterdams Conservatorium, bij André Verwoerd, Bernard Winsemius en David Collyer, en aan het Conservatoire National de Région in Parijs, bij Jean Langlais en Marie-Louise Jaquet-Langlais. Ook volgde ze lessen bij Daniël Roth. Ze is organist/dirigent van de de monumentale Maria van Jessekerk in Delft, en beschikt daar over het grote recentelijk gerestaureerde Maarschalkweerd-orgel. Haar repertoire is zeer breed, met een accent op Franse muziek. Ze is actief als concertorganist in binnen- en buitenland en is regelmatig jurylid bij concoursen, zoals in Maassluis, Elburg en Den Briel.