Het Interieur

Het casco van de Parkkerk is volledig gerestaureerd, dat wil zeggen hersteld in de oude toestand. Voor het Orgelpark heeft architect Bas van Hille van BD architectuur de voormalige kerk omgetoverd tot een theater.

De concertzaal (vroeger de kerkzaal) is ruimtelijk helemaal intact gelaten en toch ziet hij er heel anders uit dan voorheen. Drie belangrijke ingrepen bepalen het beeld. Ten eerste heeft het vroeger helemaal witte interieur door meer dan veertig kleuren in combinatie met feestelijke verlichting een vrolijke uitgaanssfeer gekregen. Het tweede spectaculaire element zijn de grote raampartijen, vroeger in glas-in-lood,  die geluidsisolerend zijn gemaakt en voorzien zijn van folie met afbeeldingen en kleuren in drie thema’s over de geschiedenis van de kerk, de bouw en verbouw en over de orgels. Ten slotte is er een verwarmings- en ventilatie-installatie aangebracht, bijna onzichtbaar weggewerkt in de balkonrand, onder het balkon en onder de nieuwe treden op het balkon.
Naast het prachtig gerestaureerde bestaande orgel hebben de nieuwe bijgeplaatste orgels ook een belangrijk effect op de ruimte.

De binnenkomst in het Orgelpark is volkomen anders dan vroeger, toen de mensen rechtsreeks via de monumentale buitentrap en de grote deuren de kerk in kwamen. In de nieuwe situatie komen de bezoekers op straatniveau binnen via twee entrees langs de  garderobe in de foyer in het souterrain. Van daaruit gaat men via de twee bestaande trappenhuizen of de nieuwe lift naar de zaal. De indeling in het souterrain was al niet meer origineel. Na alle indelingen verwijderd te hebben, is in het midden een blok geplaatst met toiletten, installaties, een kassa en een uitgiftebalie. De foyer vouwt zich daar omheen en krijgt buitenlicht van alle kanten.

In veel theaters en concertgebouwen is er in de pauze altijd een bijzonder fenomeen te zien. De mannen zijn vrij snel klaar met toiletbezoek terwijl de laatste vrouwen in de rij het begin van de volgende acte niet halen.
In het Orgelpark zijn daarom extra veel toiletten voor de vrouwen gemaakt. Verder is de voorruimte voor vrouwen en mannen gecombineerd. Door het kleurgebruik en de verlichting is dit een verrassende en functionele ruimte geworden.