Amsterdam Marimba Weekend 2024

AMSTERDAM MARIMBA WEEKEND 2024

AMW Composition Award

Het Amsterdam Marimba Weekend (AMW) en het Orgelpark Amsterdam kondigen met genoegen aan de tweede editie van de AMW Composition Award. Componisten van alle nationaliteiten en leeftijden worden aangemoedigd nieuwe duo-werken in te zenden voor de bezetting orgel - marimba of orgel - vibrafoon. De jury zal 3 stukken selecteren die tijdens het slotconcert van het AMW op 17 maart in het Orgelpark worden gepresenteerd. Na afloop van de uitvoeringen van de drie finale stukken wordt de winnaar bekend gemaakt en zal ook de publieksprijs worden uitgereikt.
Info: 
www.amsterdammarimbaweekend.nl/composition-contest/

 

Het Orgelpark opent zijn deuren voor de zesde editie van het Amsterdam Marimba Weekend en is twee dagen het toneel van unieke samenwerkingen, workshops, befaamde topmusici, wereldpremières en sterren van de toekomst. 
 
In het afwisselende programma is er een hoofdrol voor een aantal prominente internationale artiesten waaronder Marta Klimasara, Adélaïde Ferrière, Rachel Xi Zhang, Tatiana Koleva en Nick Woud.
Speciaal voor het festival heeft Nick Woud (voormalige paukenist van het Concertgebouworkest) een trio stuk gecomponeerd voor twee marimba’s en pauken die deze avond in première zal worden gebracht. Het trio Machine à trois van Rachel Xi Zhang speelt nieuwe muziek voor marimba, piano en vibrafoon.

Traditiegetrouw presenteert het AMW onder de titel Tomorrow’s Stars het nieuwe aanstormende marimba-talent.


Musici:
Marta Klimasara – Polen / Duitsland
Adélaïde Ferrière - Frankrijk
Rachel Xi Zhang - China / Nederland
Tatiana Koleva - Bulgarije / Nederland
Nick Woud - Nederland
Machine à trois Ensemble
Tomorrow’s stars - namen worden tzt bekend gemaakt

 

 

Word
Gast
vriend!

Word GastVriend van het Orgelpark

Word GastVriend voor slechts 80 euro per seizoen en bezoek alle 80 Orgelparkconcerten!

Lees meer

Het Orgelpark is voortgekomen uit de idealen van de stichting Utopa.

Stichting Utopa biedt met haar eigen initiatieven ruimte aan mensen om hun creatieve talenten te ontplooien en zich verder te ontwikkelen.

Bezoek de website

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.

Lees meer