Bram Stadhouders & Jan Bang

Op 13 april transformeert het Orgelpark in Amsterdam tot het toneel voor een uniek concert waarin elektronische muziek en het rijke geluid van drie orgels samensmelten. Gitarist en componist Bram Stadhouders staat bekend om zijn innovatieve vermogen om gitaar te verbinden met orgelmuziek, met behulp van geavanceerde MIDI-technologie om deze tijdloze instrumenten samen te brengen.

 

Musici

Bram Stadhouders, MIDI-gitaar

Jan Bang, elektronica

 

Programma

Door onvoorziene omstandigheden zal Arve Henriksen, de oorspronkelijk geplande Noorse trompetvirtuoos, niet aanwezig zijn. Het Orgelpark is echter verheugd de komst van Jan Bang aan te kondigen, een vooraanstaande Noorse muzikant en producent met een indrukwekkend oeuvre dat samenwerkingen omvat met artiesten als Sidsel Endresen, David Sylvian, Jon Hassell, Tigran Hamasyan en Nils Petter Molvær. In 2005 richtte hij samen met Erik Honoré het Punkt-festival op, een prominente gebeurtenis in de muziekwereld. Bang wordt erkend als een 'elektronica-goeroe', een titel die zijn meesterschap en invloed in de productie van elektronische muziek bevestigt.

Tijdens het concert zal Stadhouders' beheersing van zowel een draaiorgel, een kerkorgel als een barokorgel, bespeeld met zijn gitaar, centraal staan. Deze aanpak is niet alleen een bewijs van zijn technische kundigheid, maar ook van zijn visie om de mogelijkheden van muzikale expressie te verruimen.

Jan Bang zal met zijn diepe kennis van elektronische muziek en live sampling de uitvoering verrijken, wat leidt tot een diepgaande auditieve ervaring. Deze samenwerking belooft een ontdekkingstocht naar nieuwe muzikale terreinen.

Dit concert vertegenwoordigt de innovatieve geest van muzikale samenwerking en belooft een uitzonderlijke bijdrage te leveren aan de culturele agenda van Amsterdam.

 

 

 

 

 

Word
Gast
vriend!

Word GastVriend van het Orgelpark

Word GastVriend voor slechts 80 euro per seizoen en bezoek alle 80 Orgelparkconcerten!

Lees meer

Het Orgelpark is voortgekomen uit de idealen van de stichting Utopa.

Stichting Utopa biedt met haar eigen initiatieven ruimte aan mensen om hun creatieve talenten te ontplooien en zich verder te ontwikkelen.

Bezoek de website