Colloquium Bill Thompson

Vanwege omstandigheden gaat dit colloquium niet door. Bill Thompson komt wél naar het Orgelpark: hij zal samen met Claire M. Singer optreden tijdens het Internationale Orgelpark Symposium; het symposium vindt plaats op 6, 7 en 8 juni 2024.

 

 

De Amerikaanse componist en geluidskunstenaar Bill Thompson is diep geïnteresseerd in het op nieuwe manieren benutten van oude klank. Hij werkt graag met historische orgelklanken: vaak in combinatie met klankkunstwerken en door te improviseren. Daarbij gebruikt hij ook allerlei andere instrumenten, zoals doedelzakken, harmoniums, cello's, contrabassen en live elektronica. Thompson zal met name zijn Moog-gitaar bespelen (een elektrische gitaar die de klassieke Moog-synthesizer aanstuurt), regelmatig in 'samenspraak' met de Orgelparkorgels. Organist is Claire M. Singer. Let op: dit colloquium is geheel in het Engels.

 

Bill Thompson treedt niet alleen solo op, maar ook met groepen als The Seen, Three Plus One en Airfield (met Ian Spink). Thompson vormt duo's met Richard Sanderson, Phil Durrant en Yoni Silver. Ook werkte hij samen met musici en ensembles als Keith Rowe, Faust en EXAUDI.

 

 

Bill Thompson

 

 

Hoewel van oorsprong gitarist, concentreerde Bill Thompson zich meer dan twintig jaar op live electronische muziek. In 2016 keerde hij terug naar de gitaar toen hij Moog-gitaar (her)ontdekte. 


Thompson kreeg verschillende onderscheidingen; daaronder de New Music ATOM Award, de GAVAA Visual Arts Award en de Aberdeen Visual Arts Award. Hij componeerde in opdracht voor onder meer de  Kunstbiënnale in Venetië, het Londense festival Organ Reframed, het Sound Festival en het New Music Three Festival.

 

Claire M. Singer is een goede bekende van het Orgelpark. Afgelopen voorjaar componeerde ze voor de orgels van het Orgelpark; het resultaat presenteert ze op zaterdag 11 november. Ziehier: Klik!

 

 

Word
Gast
vriend!

Word GastVriend van het Orgelpark

Word GastVriend voor slechts 80 euro per seizoen en bezoek alle 80 Orgelparkconcerten!

Lees meer

Het Orgelpark is voortgekomen uit de idealen van de stichting Utopa.

Stichting Utopa biedt met haar eigen initiatieven ruimte aan mensen om hun creatieve talenten te ontplooien en zich verder te ontwikkelen.

Bezoek de website

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.

Lees meer