Componistenportret Martijn Padding

Aan het werk van de Nederlandse componist Martijn Padding zou het Orgelpark met gemak drie dagen kunnen wijden. Padding is al decennialang actief als componist, docent en bestuurder. Als leerling van Louis Andriessen behoort hij tot de zogenaamde Haagse School. Padding schreef een aantal opmerkelijke soloconcerten, dat wil zeggen concerten voor een solo-instrument met ensemble. Dit jaar werd daar in deze reeks, in opdracht van het Orgelpark, een orgelconcert aan toegevoegd dat eerder deze week (7 maart) in première ging.

 

Voor het componistenportret van Martijn Padding kunt u gebruik maken van een gereduceerd tarief als u beide concerten op deze dag wilt bezoeken. U betaalt voor 2 concerten dan €30,- in plaats van €40,- Dit ticket is te koop aan de kassa van het Orgelpark, voor aanvang van het eerste concert. 

 

Musici

Leden van het New European Ensemble

P.F. Thomése, vertelling

 

Programma

GRENSVARIATIES (voor spreker en ensemble, 2020)

Het middagconcert van de Paddingdag staat in het teken van de vertelvoorstelling Grensvariaties; waarom zijn we geneigd harde grenzen te trekken? Of het nu gaat om landsgrenzen, tussen wij en zij, tussen binnen en buiten, tussen het digitale domein en het ‘echte’ leven – fysieke en psychologische grenzen spelen een prominente rol in ons bewustzijn. Schrijver P.F. Thomése onderzoekt deze vraag aan de hand van verhalen uit zijn eigen familiegeschiedenis en uit zijn dagelijks leven. Een intieme voorstelling over een veelomvattend onderwerp.

Word
Gast
vriend!

Word GastVriend van het Orgelpark

Word GastVriend voor slechts 80 euro per seizoen en bezoek alle 80 Orgelparkconcerten!

Lees meer

Het Orgelpark is voortgekomen uit de idealen van de stichting Utopa.

Stichting Utopa biedt met haar eigen initiatieven ruimte aan mensen om hun creatieve talenten te ontplooien en zich verder te ontwikkelen.

Bezoek de website

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.

Lees meer