Cursus Orgelkunde (4/5)

De Cursus Orgelkunde stelt in 2024 scherp op de orgelgeschiedenis van de 20ste eeuw. Hoe reageerde men, opgeschud en verward door twee wereldoorlogen, op de ontwikkelingen in de orgelkunst tot dan toe? En hoe werd daarmee de basis gelegd voor de nieuwe ontwikkelingen die de 21ste-eeuwse orgelbouw kenmerken? 

Elk college zorgt een organist als side-kick van docent Hans Fidom voor live muziek. Vandaag is dat Harm Hoeve, organist in Staphorst. Eén van zijn doelstellingen is, zoals hij het zelf op zijn website zegt, 'optimale communicatie met zijn luisteraars': Hoeve wil 'ze enthousiast maken voor de prachtige klanken van het orgel'. Hij doet dat door met contrast en dynamiek te werken en door, zoals een muziekrecensent het ooit formuleerde, 'enthousiast [te zijn] waar dat kan, ingetogen waar dat moet.' Harm Hoeve studeerde aan het conservatorium te Zwolle en was student bij de Internationale Zomeracademie in Haarlem.  

Hoeve speelt aan het begin en aan het einde van het college solo; tijdens het college zal hij in samenspraak met Hans Fidom ook regelmatig musiceren.

De colleges van de Cursus Orgelkunde zijn zo ingericht dat er veel ruimte is voor vragen en discussie. Voorkennis is niet vereist; muziekliefde des te meer. De Cursus Orgelkunde is alleen toegankelijk voor GastVrienden van het Orgelpark. Lees hier hoe u GastVriend wordt.

Word
Gast
vriend!

Word GastVriend van het Orgelpark

Word GastVriend voor slechts 80 euro per seizoen en bezoek alle 80 Orgelparkconcerten!

Lees meer

Het Orgelpark is voortgekomen uit de idealen van de stichting Utopa.

Stichting Utopa biedt met haar eigen initiatieven ruimte aan mensen om hun creatieve talenten te ontplooien en zich verder te ontwikkelen.

Bezoek de website

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.

Lees meer