Nieuwe en Geïmproviseerde Muziek

Musici

Kaja Draksler piano
Kit Downes, orgels 
Lucy Railton, cello

 

Programma

'Subaerial', 'Form of Attack' en herinterpretaties van Messiaens' 'Quatuor pour la fin du temps' Organist, componist en improvisator Kit Downes (ECM, Bill Frisell, Squarepusher) speelt samen met celliste Lucy Railton (Kali Malone, Peter Zinovieff, Patty Smith) tijdens hun project 'Subaerial' - een verzameling geïmproviseerde werken die zijn ontwikkeld en opgenomen op de zuidkust van IJsland. Het duo bezocht vele kerken voordat ze zich vestigden op de warme, resonerende akoestiek van de kathedraal van Skáholt, spontaan muziek creëerden en de directheid en onbemiddelde verstandhouding omarmden die ze in de loop der jaren hadden ontwikkeld.

De uitvoeringen zijn meditatief en peinzend en het fenomenale kerkorgel in Skáholt stelt Downes in staat een caleidoscopisch scala aan kleuren en tonen te produceren, waarbij hij een instrument manipuleert dat vaak de originele synthesizer wordt genoemd om geluiden te produceren die duidelijk verband houden met veel van Railtons werk met ruimtelijke weergave, ongewone stemmingen en elektronica.

Op de tweede set zal Downes opnieuw te zien zijn naast pianist, organist, improvisator en componist Kaja Draksler (Terrie Ex, Susana Santos Silva, Eve Risser) - die composities van Downes uitvoert voor twee keyboards, een verzameling werken genaamd 'Form of Attack'. Deze gingen vorig jaar in première in de Koncertkirken in Kopenhagen en zullen opnieuw worden ontwikkeld met behulp van het unieke instrumentarium van het Orgelpark. Rode draad door de avond zijn verschillende herinterpretaties van bepaalde delen van Messiaens 'Quatuor pour la fin du temps' - een werk dat alle drie de muzikanten op verschillende manieren met elkaar verbindt - met als hoogtepunt een trio-uitvoering om de avond af te sluiten.

Word
Gast
vriend!

Word GastVriend van het Orgelpark

Word GastVriend voor slechts 80 euro per seizoen en bezoek alle 80 Orgelparkconcerten!

Lees meer

Het Orgelpark is voortgekomen uit de idealen van de stichting Utopa.

Stichting Utopa biedt met haar eigen initiatieven ruimte aan mensen om hun creatieve talenten te ontplooien en zich verder te ontwikkelen.

Bezoek de website

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.

Lees meer