Orgel Solo: Rien Donkersloot speelt Bach

Musicus

Rien Donkersloot, orgel

 

Programma

Donkersloot bewerkte Bachs vioolconcert in a kleine terts en voltooide het Pedal Exercitium. Ook hoort u onder andere de Toccata in F.

 

Utopa Barok-orgel


Bach bewerkt en voltooid 

 1. Pedalexercitium in g moll (voltooid als improvisatie), BWV 598 
  2. Adagio, uit: BWV 32, arr. Rien Donkersloot
  3. Vioolconcerto in a BWV 1041, arr. Rien Donkersloot
                  - (Allegro)
                  - Andante                                                         
                  - Allegro
  Bach origineel 
  4. An Wasserflüssen Babylon, BWV 653
  5. Ein feste Burg ist unser Gott, BWV 720
  6. Wir glauben all' an einen Gott, Vater, BWV 740
  7. Toccata in F, BWV 540

 

Rien Donkersloot 

Rien Donkersloot werd in 1985 geboren te Rotterdam. Zijn eerste orgellessen kreeg hij van Arie van den Berg uit Barendrecht. Vervolgens studeerde hij bij Arjen Leistra. Rien Donkersloot behaalde als amateur reeds 1e , 2e en 3e prijzen op orgelconcoursen. Hij studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium. In juni van 2006 behaalde hij het diploma 1e fase cum laude, hoofdvakdocent was Bas de Vroome. Tevens behaalde hij het diploma kerkmuziek Hij studeerde voor het diploma 2e fase bij Ben van Oosten en Bas de Vroome. In juni 2008 sloot hij deze studie cum laude af. Hij volgde orgelcursussen bij Michel Chapuis, Andres Cea Galan, Harald Vogel, Olivier Latry, Zsigmond Szathmary en Thomas Trotter. In 2003 won hij de 3e prijs op het orgelconcours voor orgelstudenten in Brielle. In 2004 won hij het orgelconcours te Leiden voor conservatorium studenten in de categorie romantiek/20e/21e eeuw. In september van 2005 won hij de 1e prijs op het orgelconcours voor orgelstudenten in Brielle. Rien is organist van de St. Joriskerk in Amersfoort en van de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland. Verder heeft hij een uitgebreide lespraktijk en is hij actief als (koor)begeleider. Van zijn spel verschenen vier cd’s, die in de pers zeer positief werden ontvangen. 

Word
Gast
vriend!

Word GastVriend van het Orgelpark

Word GastVriend voor slechts 80 euro per seizoen en bezoek alle 80 Orgelparkconcerten!

Lees meer

Het Orgelpark is voortgekomen uit de idealen van de stichting Utopa.

Stichting Utopa biedt met haar eigen initiatieven ruimte aan mensen om hun creatieve talenten te ontplooien en zich verder te ontwikkelen.

Bezoek de website

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.

Lees meer