Accordeon: Goldbergvariaties

Anders

Musicus

Vincent van Amsterdam, accordeon

 

Vincent van Amsterdam is dan wel jong, maar nauwelijks meer een aanstormend talent te noemen. Hij won al meerdere prestigieuze concoursen en vestigde zich daarmee in de top van het Nederlands muziekleven. De accordeonist gaat de uitdaging aan om Bachs Goldbergvariaties op accordeon te vertolken. Bachs toelichting bij het meesterwerk uit 1714 luidt: ‘Klavieroefening, bestaande uit een ARIA met verscheidene veranderingen voor klavecimbel met twee manualen, gecomponeerd voor de liefhebbers ter verstrooiing van hun gemoed.’ 
 

 

Programma

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
- Goldbergvariaties (BWV 988)

 

Biografie

Vincent van Amsterdam (1989), winnaar van de Dutch Classical Talent Award 2016, is een groot promotor van het klassiek accordeon. Nadat hij in 2014 zijn studie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg cum laude had afgesloten, heeft hij jaarlijks concoursen in binnen- en buitenland gewonnen. Vincent is zijn accordeonstudie begonnen bij zijn vader, accordeonist en docent Evert van Amsterdam. Tijdens zijn bachelorstudie kreeg hij les van Ronald van Overbruggen en Gerie Daanen. In zijn tweejarige masteropleiding volgde Vincent lessen aan de Hochschule fur Musik in Würzburg bij Prof. S. Hussong (D), daarnaast volgde hij hoofdvaklessen bij Prof. W. Semionow aan het Gnessin Academy of Music van Moskou.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 70 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk