Amstel Quartet & Orgel

Musici

Amstel Quartet
Una Cintina, orgel


Het Amstel Quartet presenteert een cd met werken van de Letse componist Georgs PelÄ“cis. Zijn stijl wordt omschreven als 'nieuw consonant'. Het Estland van Arvo Pärt is niet ver weg.

 

Biografie

Kameleontisch en gepassioneerd, zo zou je de vier saxofonisten van het Amstel Quartet het best kunnen omschrijven. Want of het nou om oude muziek gaat of de allernieuwste klanken, om popmuziek, jazz, klassiek of wereldmuziek — als je het Amstel Quartet hoort spelen, vervagen de scheidslijnen tussen al die genres. Technische beperkingen lijken niet te bestaan en muzikale grenzen zijn er vooral om te overschrijden.
Die avontuurlijke houding heeft het viertal wereldwijd een grote hoeveelheid bewonderaars opgeleverd. Het kwartet neemt je telkens opnieuw mee op een duizelingwekkende en ontroerende reis. Niet voor niets noemde de Nederlandse pers het Amstel Quartet ‘Het meest kleurrijke saxofoonkwartet ter wereld.’ Het Amstel Quartet bestaat uit Remco Jak (sopraansaxofoon), Olivier Siepen (altsaxofoon), Bas Apswoude (tenorsaxofoon) en Ties Mellema (baritonsaxofoon).

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk