Amstel Quartet & Una Cintina (uitverkocht)

Hedendaags

De samenwerking tussen het Amstel Quartet en organist Una Cintina wordt vervolgd met een nieuwe compositie van de in Nederland woonachtige Oekraïense componist Maxim Shalygin.

 

Programma

Maxim Shalygin (1985)
- Songlessness, voor orgel en saxofoonkwartet (première)

 

Biografieën

Amstel Quartet
Kameleontisch en gepassioneerd, zo zou je de vier saxofonisten van het Amstel Quartet het best kunnen omschrijven. Want of het nu om oude muziek gaat of de allernieuwste klanken, om popmuziek, jazz, klassiek of wereldmuziek — als je het Amstel Quartet hoort spelen, vervagen de scheidslijnen tussen al die genres. Technische beperkingen lijken niet te bestaan en muzikale grenzen zijn er vooral om te overschrijden. Die avontuurlijke houding heeft het viertal wereldwijd een grote hoeveelheid bewonderaars opgeleverd. Het kwartet neemt je telkens opnieuw mee op een duizelingwekkende en ontroerende reis. Niet voor niets noemde de Nederlandse pers het Amstel Quartet ‘Het meest kleurrijke saxofoonkwartet ter wereld.’


Una Cintina
Una Cintina volgde verschillende opleidingen, waaronder koordirectie en orgel. Ze werkt als organist en dirigent in kerken in Amsterdam, Hoofddorp en Nigtevecht. Als concertorganist treedt ze in heel Europa op, regelmatig samen met koren en orkesten zoals het LMA Symfonisch orkest en Lundi Bleu. Met countertenor Jean Sebastien Beauvais vormt ze Duo Esmera.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk