Amsterdam Marimba Weekend: Top musici in concert & ‘Tomorrow’s stars’

Hedendaags

De vijfde editie van het Amsterdam Marimba Weekend vindt van donderdag 17 t/m zondag 20 maart 2022 plaats in het Orgelpark, Bimhuis en Generator Studio’s. 

Tijdens dit vierdaagse festival gewijd aan Marimba worden Internationale marimbaspelers, componisten en jonge talenten door Tatiana Koleva, ook wel “een van de beste marimbaspeelsters ter wereld” genoemd, in Amsterdam samengebracht.  Naast uiteenlopende concerten omvat het Amsterdam Marimba Weekend openbare masterclasses, workshops en een compositiewedstrijd, met in alle onderdelen veel ruimte voor jonge rising stars uit binnen- en buitenland en voor nieuwe muziek in uiteenlopende genres. Ook verwante instrumenten als de traditionele balafon, vibrafoon en de xylofoon zijn te horen.


Vanuit de hele wereld komen zij samen voor masterclasses, workshops, wereldpremières, clinics, concerten en nog veel meer! 

 

Musici

Fumito Nunoya, Tatiana Koleva: marimba 
Nick Woud: pauken 
Jens Wollenschläger, Jan Hage: orgel 
Pablo Mor Lillo, Nikolai Ivanov, Steije Maurer, Kalina Vladovska: marimba

Muziek door: Johann Sebastian Bach, Louis Andriessen, Anna Ignatowicz-Glińska, Nick Woud, Peter Klatzow, Kay Johannsen, Bruno Mantovani en meer.

Programma

Een gevarieerd programma met diverse combinaties en hoogtepunten: een wereldpremière van Nick Woud voor marimba, pauken en orgel, nieuwe muziek en arrangementen voor orgel, marimba en solo optredens. Vanavond is ook het podium voor Tomorrow’s Stars, met onder meer laureaten van de Shanghai International Percussion Competition, het Duitse Marimba Festiva, TROMP Percussion Eindhoven en het Princes Christina Concours. 
 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk