Canto Ostinato

Anders

Musici

Wishful Singing
Aart Bergwerff, orgel


De zondagmiddag in het minimal music-drieluik is ingeruimd voor Simeon ten Holts ‘Canto Ostinato’. Dit jaar klinkt Canto in een bezetting voor vrouwenstemmen en orgel.

 

Biografieën

Aart Bergwerff
Aart Bergwerff studeerde bij onder anderen Harald Vogel en Marie-Claire Alain. Hij is hoofdvakdocent orgel aan het Rotterdams Conservatorium en adviseur bij restauratie en nieuwbouw van orgels. Hij is organist van de Evangelisch-Lutherse Kerk te Den Haag en van de Grote Kerk in Breda. Het wereldberoemde Bätz-orgel in Den Haag (1762) heeft met zijn wendbare klank grote invloed gehad op Aart Bergwerffs muzikale en creatieve denken; hij ziet het orgel als een synthesizer-avant-la-lettre. Vanuit die gedachte initieert hij avontuurlijke projecten met het kerkorgel, van tangomuziek tot producties met videokunstenaar Jaap Drupsteen. Bergwerff won prijzen bij verschillende internationale orgelconcoursen.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk