Componistencollectief Monoták

Hedendaags

Monoták presenteert nieuwe muziek van Bart de Vrees, Ivo Bol, Dirk Bruinsma, Paul Glazier, Wilbert Bulsink en Eric de Clercq voor hyperorgel en stem. 

Diversiteit is het sleutelwoord bij dit concert. Er zijn nieuwe werken van Ivo Bol en Paul Glazier voor het Utopa orgel en video. The Busy Drone speelt werk van Eric de Clercq en speelt een glansrol in een nieuw stuk van Wilbert Bulsink voor draaiorgel en ensemble. Bart de Vrees gebruikt video als partituur voor orgel en diverse instrumenten. Dirk Bruinsma schrijft ook voor orgel en werkt samen met beeldend kunstenares Marit Shalem die onlangs de Cultuurprijs Zuid-Holland ontving.

 

Musici

Monoták ensemble, hyperorgel, The Busy Drone, laser en stem

 

Over het componistencollectief Monoták

Componistencollectief Monoták staat al tien jaar garant voor het organiseren van verrassende concerten, waarbij wordt samengewerkt met ensembles, gast-musici, schrijvers, filosofen, dichters, dansers en een goochelaar. De leden van Monoták zijn componist, voeren vaak zelf hun muziek uit, doen zo nodig de techniek, verzorgen hun eigen promotie en maken en incidenteel tosti’s en cocktails. Monoták weet een breed publiek te bereiken door niet alleen op de bekende podia voor ‘nieuw gecomponeerde muziek’ te spelen, maar vooral door podia op te zoeken waar deze muziek weinig aandacht krijgt. Monoták staat niet voor een gedeelde esthetiek, maar voor een gedeeld vertrouwen in diversiteit.
 


 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk