Cursus Orgelkunde: Klank & Luisteren 3

Anders

Het Orgelpark beschikt over niet minder dan acht orgels. De reden: hét orgel bestaat niet – elk orgel klinkt anders. In het Orgelpark kunnen musici dus de voor hun muziek best passende klankwereld kiezen. De cursus Orgelkunde staat dit voorjaar stil bij de vraag hoe die klankwerelden ‘werken’. Hoe zitten ze in elkaar en wat zijn hun achtergronden? Welke soorten orgelklank zijn er überhaupt en hoe hebben die zich door de eeuwen heen ontwikkeld? Kunnen we herkennen welke regio en periode een orgel representeert? Omdat de colleges ‘interactief’ zijn (dat wil zeggen met veel ruimte voor vragen en discussie), zullen we samen onze luistervaardigheid oefenen, met name aan de hand van live muziek. Bij elk college zal een andere organist aantreden.

De cursus Orgelkunde is uitsluitend toegankelijk voor GastVrienden. Leest u hier meer over ons GastVriendschap

 

Uitvoerenden

Hans Fidom, college
Ab Weegenaar, orgels

 

Biografie

Ab Weegenaar is stadsorganist van Kampen en onder meer vaste bespeler van het fameuze Hinsz-orgel uit 1742 in de Bovenkerk in de IJsselstad. 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk