Film, Orgel & Piano

Hedendaags

Musici

Reiner van Houdt, piano
Michael Bonaventura, orgel
Thomas Mohr, film


Filmer Thomas Mohr maakt hallucinerende video-installaties waarin beelden computergestuurd gegenereerd lijken. Maar zoals Mohr zegt: ‘Elke film is een aaneenschakeling van enkele beelden.’ De film wordt live begeleid met werken van Bonaventura en Van Houdt.

 

Biografieën

Reinier van Houdt
Renier van Houdt studeerde piano in Boedapest en Den Haag. Hij speelt momenteel in David Tibet’s Current 93 en hij is een van de drijvende krachten achter het experimentele muziek collectief MAZE. Hij treedt wereldwijd op en heeft 5 soloalbums op zijn naam staan. Hij won een award op de Ars Electronica Linz 2012 met Francisco López, de Prix Europe 2015 met Berlin’s Andcompany&Co, en de eerste prijs op Videoex 2019 met filmmaker Takashi Makino.


Michael Bonaventure
Michael Bonaventure is componist, organist en sinds lang al betrokken bij experimentele en nieuwe muziekprojecten. Hij wordt geïnspireerd door het mystieke en het ritueel, door natuurlijke en denkbeeldige werelden. Een enorme hoeveelheid muziekstukken heeft hij gemaakt, waaronder elektronische-, kamer-, instrumentale, en orgelstukken. Zijn muziek is in veel landen uitgevoerd en uitgezonden op onder andere BBC Radio 3 en Resonance FM.


Thomas Mohr
Thomas Mohr studeerde aan de Rietveld Academie Audiovisueel, Beweging, Verandering, Transformatie, Ervaring. Sinds de jaren ’80, verkent hij systematisch processen van perceptie en geheugen in uiteenlopende media. Momenteel is dit onderzoek gebaseerd op meer dan 600.000 foto’s vanaf 1985 die betrekking hebben op een breed scala aan gebeurtenissen, en zowel van collectieve als persoonlijke betekenis zijn. Vertoningen van zijn werk vonden plaats in onder meer het Stedelijk Amsterdam, IFFR/Rotterdam en JMAF/Tokio.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk