Hyperorgel, vibrafoon & elektronica

Componist Yu Oda bewandelt ongebaande paden waarin hij elektronica en vibrafoon combineert met het hyperorgel in het Orgelpark. Oda vervolgt zijn onderzoek met een nieuwe compositie voor zijn duo Plastikova met vibrafonist Laurent Warnier.
 

Musici

Yu Oda, elektronica en compositie
Laurent Warnier, vibrafoon

 

Programma

Yu Oda (1983)
- nieuw werk voor het Utopa Barokorgel (première)

 

Over Yu Oda

Na zijn afstuderen aan het Sweelinck conservatorium in 2011 schreef Yu Oda voor tal van ensembles. Hij was mede-oprichter van Looptail. Zijn werk wordt gespeeld op de Gaudemus Muziekweek, Holland Festival, Oerol Festival, Amsterdam Dance Event, Grachten Festival, Sounds of Music Festival, MATA Festival, Forum Neuer Musik, Time of Music Festival, Rainy Days Festival, and Huddersfield Contemporary Music Festival. In de laatste jaren focust Yu Oda zich op het componeren van elektro- akoestische muziek. Met vibrafonist Laurent Warnier vormt hij het duo “Plastiklova”. Het duo onderzoekt vormen waarin elektronisch geluid wordt gemixed met het akoestisch geluid van de vibrafoon.


Over Laurent Warnier

Laurent Warnier (Luxemburg, 1988) behaalde zijn bachelordiploma aan het Conservatorium van Amsterdam en zijn masterdiploma aan The Boston Conservatory, Berklee. In de Verenigde Staten.Laurent treedt regelmatig op met zijn eigen ensembles Joint Venture Percussion Duo, M⼈人CHIN三 à trois en Plastiklova, en is een actieve freelance musicus in zowel Nederland als Luxemburg. Met zijn percussieduo heeft hij de prestigieuze Bernard Haitinkprijs van het Conertgebouw Vriendenkransconcours gewonnen en een cd getiteld Ravel - Dances and Fairy Tales opgenomen, die is verschenen bij het Zweedse label BIS. Hij treedt op en geeft masterclasses over de hele wereld. Laurent Warnier is docent percussie aan het Conservatoire de Luxembourg en het Conservatorium van Amsterdam.

 

Foto © Claudia Hansen

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk