Koor & Orgel: Britten, Elgar & Kodály

20ste Eeuw

Musici

Nieuw Vocaal Ensemble o.l.v. Klaas Stok
Matthias Havinga, orgel

 

Klaas Stok stelde een programma samen voor koor en orgel waarin een prachtig tijdsbeeld oplicht van Engelse en Hongaarse muziek uit de vroege 20ste eeuw. Van Benjamin Britten (1913-1976) klinkt Rejoice in the Lamb en het Te Deum, van Edward Elgar (1857-1934) The Spirit of the Lord is upon me en van Zoltán Kodály (1882-1967) de Missa Brevis.

 

Programma

Benjamin Britten (1913-1976)    
- Te Deum in C
Edward Elgar (1857-1934)    
- The Spirit of the Lord is upon me
- Nimrod (orgelsolo)
Benjamin Britten     
- Rejoice in the Lamb
Pauze
Zoltán Kodály (1882-1967)        
- Missa Brevis

 

Biografieën

Het Nieuw Vocaal Ensemble is een nieuw koor onder leiding van Klaas Stok, dat als zodanig sinds juli 2018 optreedt. Dit concert in het Orgelpark is het derde programma onder deze noemer. 
Matthias Havinga (zie foto) studeerde summa cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam (Master of Music, orgel). Tevens voltooide hij de studies piano en kerkmuziek. Matthias won prijzen op verschillende internationale orgelconcoursen, waaronder de eerste prijs op de Third Kotka International Organ Competition in Finland. Hij concerteerde in binnen- en buitenland en nam op voor KRO, IKON en NCRV. Matthias Havinga is docent aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook treedt hij frequent op als pianist, dikwijls samen met koren als Collegium Vocale en het Nederlands Kamerkoor.
Klaas Stok studeerde koordirectie, orgel, klavecimbel en kerkmuziek aan de conservatoria in Arnhem en Rotterdam. Zijn repertoire als dirigent strekt van de renaissance tot aan eigentijdse muziek. Hij dirigeerde vele wereldpremières, waaronder werken van Mauricio Kagel en Giya Kancheli, met diverse koren. Zo werkt hij bij het Nederlands Kamerkoor (NKK) als koorleider en als dirigent en is hij koorleider bij het Groot Omroepkoor. Hij is stadsorganist van Zutphen en organist van de St.-Walburgiskerk aldaar. Hij is docent koordirectie aan het ArtEZ-conservatorium in Zwolle.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk