Messiaen: La Nativité du Seigneur

Orgel Solo

Musicus

Michael Bonaventure, orgel

 

De uitvoering van Messiaens negen meditaties over de geboorte van Christus behoort tot de Orgelparktraditie in de kersttijd.

 

Bekijkt u deze video om vast in de kerstsfeer te komen!

 

Biografie

Michael Bonaventure (1962, Edinburgh) is componist, concertorganist en promotor van nieuwe en experimentele muziek in Edinburgh en Amsterdam. Hij houdt zich vooral bezig met grote cyclische werken, waaronder niet alleen een groot aantal elektronische en elektro-akoestische werken maar ook kamermuziek, instrumentale muziek, koor- en orgelwerk. Recente voorbeelden zijn Morphology (2017–18) voor orgel & elektronica, Seven Days (2011–16) voor saxofoon & piano, Darenth (2011) en het open-eindeproject Preludes, Interludes & Postludes (2016–) voor orgel, Castellations (2015) voor carillon and Trilogy (2008–16) voor koor, orgel en elektronica. Bonaventures muziek wordt internationaal uitgevoerd en veel van zijn elektronische stukken zijn uitgezonden door Resonance EXTRA/Resonance FM radio. Zelf treedt hij op in Groot-Brittannië, Europa en de Verenigde Staten. Hij bracht meer dan 100 nieuwe stukken in première en maakte verschillende cd's. 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 70 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk