Orgel & Dans: De tempel van Salomo

Anders

Uitvoerenden

Côme Calmelet, Killian Madeleine, Clément Rivalin, dans
Charlotte Melly, scenografie
Joan Vercoutère, assistentie choreografie
Gabriel Bestion de Camboulas, orgel

 

De Parijse organist Gabriel Bestion de Camboulas kwam met het idee: een voorstelling geïnspireerd op het bijbelverhaal over de bouw van de tempel van Salomo. Vier dansers realiseerden een choreografie op (hoofdzakelijk) voor orgel gearrangeerde muziek van componisten als Pierre Cochereau (Marche uit Suite de danses improvisées), Claude Debussy (delen uit Nocturnes), Béla Bartók (Danses roumaines) en Jean-Louis Florentz (L’anneau de Salomon).

 

Biografieën

 

Gabriel Bestion de Camboulas komt uit een muzikale familie: alle vijf de broers zijn musicus. In 2012 heeft Gabriel zijn master orgel gehaald aan Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse van Lyon. Hij heeft verschillende theatrale concerten met orgel en dans gemaakt, samen met la Compagnie Organidanse. In 2010 creëerde hij Aveugle Instinct rond drie dansen van Jehan Alain bij de Opéra van Lyon, in 2011 Si on Marchait gebaseerd op de Boléro van Ravel in het festival van Besançon. In 2013 ontwierp hij L’anneau de Salomon op muziek van Jean-Louis Florentz.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 70 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk