Orgel & Hobo

Romantiek

Musici

Esther van der Ploeg, (barok)hobo
Tjeerd van der Ploeg, orgel


Esther en Tjeerd van der Ploeg presenteren een programma dat verschillende eeuwen beslaat en waarin Esther zowel de hedendaagse hobo als de barokhobo bespeelt. U hoort werken van onder anderen Krebs en Sowerby.

 

Biografieën

Tjeerd van der Ploeg
Tjeerd van der Ploeg studeerde het hoofdvak orgel in Leeuwarden bij Piet Post en Jan Jongepier, en in Amsterdam bij Jacques van Oortmerssen aan het Sweelinck Conservatorium. Hier behaalde hij in 1985 het einddiploma solospel voor orgel. Ook ontving hij diploma’s koordirectie, kerkmuziek en een aantekening voor improvisatie. Hij is sinds 2002 werkzaam als organist en dirigent aan de St.-Christoforuskerk te Schagen. Zijn concertrepertoire omvat vrijwel de gehele breedte van de orgelliteratuur. Hij maakte Cd-opnamen met onder andere werken van Herbert Howells en J.S. Bach. Wegens zijn verdiensten voor de Franse orgelliteratuur werd hem de Zilveren Medaille van de Société Académique ‘Arts, Sciences et Lettres’ te Parijs toegekend. Naast zijn werkzaamheden als organist is hij als gregorianist actief, en geeft hij als docent vele cursussen.

Esther van der Ploeg
Esther van der Ploeg behaalde haar diploma Bachelor of Music aan het conservatorium in Rotterdam in 2013. Daarna voltooide ze nog twee masters: de Master of Music aan de Hochschule für Musik ‘Hanns Eisler’ (Berlijn, 2017) en de Master of Music aan het Conservatorium in Amsterdam (2019). Als barokhoboïste speelde ze onder andere bij de Nederlandse Bachvereniging en The Amsterdam Baroque Orchestra. Daarnaast bespeelt ze ook de klassieke en de romantische hobo, en is zij voor het jaar 2020 en 2021 als academist verbonden aan de Orchestra of the Age of Enlightement in Londen. Samen met pianiste Yikoko Hasegawa vormt ze een duo. Ze geven regelmatig concerten met verteller Rens van Hoogdalem.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk