Orgel & Piano: Saint Saƫns

Romantiek

Musici

Bobby Mitchell, piano
Laurens de Man, orgel


Bobby Mitchell waagde zich aan het transcriberen van de muziek van de 100 jaar geleden overleden Camille Saint Saëns. Met organist Laurens de Man voert hij het Vijfde pianoconcert en de Orgelsymfonie van de Franse meester uit. De orkestpartijen worden respectievelijk op orgel en piano gespeeld.

 

Programma

Camille Saint Saëns (1835-1921)
- Pianoconcert no 5
- Orgelsymfonie
 

Biografieën

Bobby Mitchell
De Amerikaanse pianist Bobby Mitchell interesseert zich in zowel hedendaagse muziek als voor muziek uit voorbije eeuwen. Naast de moderne piano bespeelt hij de fortepiano en profileert hij zich graag als improvisator en componist. Als solist is hij voor het vierde pianoconcert van Beethoven op tournee gegaan met het Orkest van de Achttiende Eeuw, onder leiding van Philippe Herreweghe. Hij gaf vele concerten in binnen- en buitenland en soleerde in het verleden onder meer met het World Youth Symphony Orchestra.
 

Laurens de Man
Laurens de Man is een veelzijdig musicus: actief als pianist en organist, zowel solistisch als in kamermuziekverband. Momenteel is hij hoofdorganist van de Janskerk in Utrecht en als pianist van het Chimaera Trio speelt en arrangeert hij kamermuziek uit vele eeuwen. Hij studeerde piano en orgel aan het Conservatorium van Amsterdam (predicaat resp. uitmuntend en cum laude). Van 2017 tot 2019 studeerde hij aan de Berlijnse Universität der Künste bij Leo van Doeselaar (Konzertexamen Orgel). Hij won diverse prijzen, onder andere tijdens het Prinses Christina Concours in Den Haag en bij het Internationaler Klavierwettbewerb “J.S. Bach”. In 2019 won hij de eerste prijs bij het Silbermann-Orgelwettbewerb in Freiberg; daarmee mag hij zich “Young ECHO-Organist of the Year 2020” noemen.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk