Orgel & Sopraan: Romantiek

Romantiek

Musici

Wim Roelfsema, orgel
Maria João Carmo, sopraan/mezzo

 

Nederlandse en Franse romantiek staan centraal in dit programma voor sopraan en orgel. Solostukken van de Franse componisten Pierné, Franck en Vierne worden afgewisseld met werken van Hendrik Andriessen. Het concert besluit met het aangrijpende Miroir de Peine, dat Andriessen in 1923 schreef.

 

Programma

Gabriel Pierné (1863-1937)
- Prélude 
Hendrik Andriessen (1892-1981)
- La Vierge à midi
Louis Vierne (1870-1937)
- Berceuse  
César Franck (1822-1890)
- L’ange gardien
Francis Poulenc (1899-1963)
- Priez pour paix
Hendrik Andriessen
- Maria zart, von edler Art
Marcel Dupré (1886-1971)
- Nigra sum sed formosa
André Caplet (1878-1925)
- Pie Jesu
Hendrik Andriessen
- Aria
Camille Saint-Saëns (1835-1921)
- Inviolata
Marcel Dupré
- Jésus est attaché à la croix
Hendrik Andriessen
- Miroir de peine     
   Agonie au jardin  
   Flagellation 
   Couronnement d’épines        
   Portement de croix 
   Crucifixion

 

Biografieën

Maria João Carmo is geboren in Lissabon. Op 10-jarige leeftijd startte ze met haar opleiding op het Instituto Gregoriano de Lisboa, een 6-jarige brede conservatorium-opleiding, waar ze het bachelor pianodiploma behaalde. Ze vervolgde haar muziekopleiding aan de Escola Superior de Música de Lisboa met de bachelor (1999) en de master (2001) Klassieke Zang. Vervolgens kwam ze naar Nederland waar ze aan het Conservatorium van Amsterdam het Uitvoerend-Musicusdiploma Klassieke Zang in 2003 bij Paula de Wit haalde. Ze treedt op soliste en ze maakt deel uit van het Atalante Ensemble en Trio Surquin.
Organist Wim Roelfsema (1967) begeleidt koren en solisten en is privédocent. Tevens is hij als organist verbonden aan de Parkstraatgemeente en de Waalse Kerk in Arnhem. Wim Roelfsema studeerde aan de conservatoria in Arnhem, Enschede en, met een beurs van het VSBfonds, een jaar in Riga; zijn eindconcert aldaar werd met een 10 gewaardeerd. Wim Roelfsema concerteert in geheel Europa. Ook componeert hij; zo verschenen van zijn hand orgelbewerkingen van delen uit cantates van J.S. Bach.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk