Orgel & Vocaal: Improvisatie

Orgel & Solist

Musici

Geerten Liefting, orgel
Monica Akihary, stem

 

Programma

Het Orgelpark nodigt de winnaar van de laatste editie van het Internationaal Improvisatieconcours te Haarlem uit om in Amsterdam te komen musiceren: Geerten Liefting. Hij treedt op samen met vocaliste Monica Akihary.

 

Biografieën

Geerten Liefting (1983) studeerde orgel, kerkmuziek en improvisatie aan het Utrechts Conservatorium, en compositie en koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. Momenteel studeert hij de koordirectie bij Wiecher Mandemaker en compositie bij Peter-Jan Wagemans aan het Rotterdams Conservatorium. Hij behaalde prijzen op internationale concoursen, waaronder de eerste prijs op het Hinsz-compositieconcours in Kampen, waar het Nederlands Kamerkoor zijn Renovatio Mundi in première bracht. Geerten Liefting is dirigent-organist van de Bonaventuraparochie te Woerden en cantor van de Protestantse Gemeente te Bunnik. Ook is hij assistent-organist van de Domkerk in Utrecht en de Grote of St.-Laurenskerk te Rotterdam. Geerten Liefting treedt veel op als organist, improvisator (onder meer bij zwijgende films) en dirigent. Hij is tevens actief als componist van voornamelijk koormuziek.

 

Vocalist en tekstdichter Monica Akihary (1964) speelt met haar ensemble Boi Akih in het Nederlandse en internationale muziekcircuit. Zij beweegt zich tussen worldjazz, geïmproviseerde, hedendaagse en elektronische muziek. Voor haar ensemble initieert zij innoverende projecten en werkt zij samen met musici uit diverse muziekgenres, (beeldend) kunstenaars en schrijvers. 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 70 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk