Orgel & klavecimbel: Bach

Dirksen voert enkele van Bachs fascinerende koraalpartita’s uit en gebruikt daarvoor het Utopa Barokorgel en zijn eigen klavecimbel.

 

Musicus 

Pieter Dirksen, orgel en klavecimbel

 

Programma

Johann Sebastian Bach (1685-1750) 
Koraalpartita’s 
- Ach, was soll ich Sünder machen BWV 770 (koraal en variaties)        
 -Christe, der du bist der helle Tag BWV 766 (koraal en 6 variaties)    
 -O Gott, du frommer Gott BWV 767 (koraal en 8 variaties)            
-Sei gegrüsset, Jesu gütig BWV 768 (koraal en 11 variaties)
klavecimbel: Sebastiàn Nuñez, Utrecht 1996 (naar Johannes Ruckers, Antwerpen 1638)


Over Pieter Dirksen

Pieter Dirksen geeft recitals op clavecimbel en orgel en speelt continuo in diverse ensembles. Hij studeerde muziekwetenschap en publiceerde een groot aantal artikelen en edities op het gebied van de barokke muziek. Hij promoveerde in 1996 cum laude op een proefschrift over de klaviermuziek van Jan Pieterszoon Sweelinck. De handelsuitgave van deze studie verscheen in 1997 en werd onderscheiden met een Praemium Erasmianum. Pieter Dirksen is lid en co-artistiek leider van Combattimento (voorheen Combattimento Consort Amsterdam). Pieter Dirksen is titulair organist van het historische orgel van Andries Severijn (ca.1650) in de Martinuskerk te Cuijk. Sinds 2007 verschijnen zijn cd’s bij het label Etcetera; tot nog toe verschenen opnamen met muziek van Schenck, Scheidemann, Louis Couperin, Böhm, Vivaldi en Bach (Kunst der Fuge, Sonates met viola da gamba, Goldbergvariaties en Canonische Variaties).
 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk