Orgel En Elektronica: Gaudeamus 75

Hedendaags

Musici

Laurent Warnier, vibrafoon
Yu Oda, elektronica
Francesca Ajossa, orgel
Roché van Tiddens, elektonica


Gaudeamus, de stichting die zich beijvert om nieuwe muziek voor het voetlicht te brengen, bestaat 75 jaar. Samen met Gaudeamus verleende het Orgelpark een opdracht aan de Japanse componist Yu Oda. Het tweede deel van het programma bevat nieuw werk van Roché van Tiddens voor orgel en elektronica.
 

Programma

Yu Oda (1983) - Plastiklova, voor orgel, vibrafoon en elektronica


Johann Sebastian Bach (1685-1750) - Trio Sonata n.3 in D minor, BWV527


Jehan Alain (1911-1940) - Litanies, JA119


Maurice Duruflé (1902-1986) - Prelude & Fugue sur le nom d'Alain Op.7


Roché van Tiddens (1990) - Jonkershoek, voor orgel en elektronica

 

Biografieën

Francesca Ajossa
Francesca Ajossa behaalde haar bachelorsdiploma aan het “Palestrina” Conservatorium in Cagliari in 2018. In 2020 studeerde ze cum laude af voor de Master of Music aan Codarts Rotterdam. Als organist heeft ze op verschillende internationale festivals gespeeld en won ze de tweede prijs in zowel de “Premio Abbado Competition” als de “Ambitus Competition”. Momenteel is ze bezig met de studie Music Psychology aan de Universiteit van York, is ze student in St. Peter en Paul Ratingen (DU) en hoofdorganist van de kerk in ’t Woudt (NL).


Roché van Tiddens
Tijdens zijn compositiestudies met prof. Hans Roosenschoon schreef Roché van Tiddens het werk VerlorenVlei, door de geluidsopnames van het Zuid-Afrikaanse bos te componeren voor een orkest. In 2014 behaalde hij een BMus en in 2016 een MMus in compositie van Universiteit Stellenbosch, Zuid-Afrika. In 2017 vervolgde hij zijn compositiestudies aan het Royal Birmingham Conservatoire, UK, bij Dr. Andrew Hamilton en Dr. Sean Clancy. Tijdens het No Frontiers Festival in Birmingham werd zijn werk So Glad Soos Seep uitgevoerd door het Thallein Ensemble. In 2018 nam hij deel aan Sonic Mmabolela, een artist’s residency georganiseerd door Francisco López en Barbara Ellison op het Mmabolela wildreservaat. In 2019 componeerde hij 1'O clock voor Yamaha Disklavier tijdens de Conlon Foundation en Gaudeamus artist’s residency door geluidsopnames te transformeren.

Laurent Warnier
Laurent Warnier speelt al voor een lange tijd percussie. Na studies in Amsterdam (NL) en Boston (VS) treedt hij regelmatig op en neemt hij op met zijn eigen Ensembles; het Joint Venture Percussion Duo met de Chinese percussionist Rachel Xi Zhang en het elektronische muziekduo Plastiklova met Yu Oda. Daarnaast werkt Laurent als freelancer bij diverse ensembles en orkesten in Luxemburg, Nederland en Duitsland. Hij is docent slagwerk aan het Conservatoire de Musique de Luxembourg (L) en doceert vibrafoon aan het Conservatorium van Amsterdam (NL).

Yu Oda
Na zijn afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam in 2011 werkte Yu Oda als componist en schreef hij voor verschillende musici en projecten, zoals voor de David Kweksilber Big Band of voor een theaterproject bij het Noord Nederlands Toneel. Daarnaast is hij ook medeoprichter van nieuwe muziekensembles, waaronder Looptail en Amsterdam Collage Ensemble, en de elektroakoestische technoband Project 128.
De laatste tijd richt hij zich meer op het maken van elektroakoestische muziek en het uitvoeren van elektronica. Recente werken omvatten het theaterproject en een ander samenwerkingsproject met een multidisciplinaire kunstenaar om een audiovisuele installatie te bouwen. In beide projecten componeerde hij muzikaal materiaal, creëerde hij elektroakoestische geluiden door akoestische instrumenten of geluidsobjecten met elektronica te verbinden, en nam hij deel aan uitvoeringen.

Plastiklova
Vibrafoon: Laurent Warnier 
Elektronica: Yu Oda

Plastiklova is een elektroakoestisch muziek duo. Ze maken gebruik van een breed scala aan ervaringen als percussionist en componist. Daarnaast experimenteert het duo met intuïtieve methoden om het gebruik van elektronica te stimuleren en te combineren met akoestische geluiden van de vibrafoon. Ook introduceert het de meeslepende geluidswereld van elektroakoestische muziek in liveoptredens. Sinds de oprichting van Plastiklova vier jaar geleden, hebben ze in verschillende liveconcerten opgetreden, werd hun werk op radio en andere online media uitgezonden, en uitgebracht onder een label. Naast dit project met het orgel werkt het duo momenteel aan een theaterproject in Luxemburg en aan een nieuwe release van een digitaal album.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk