Orgel en Percussie: Slagwerk Den Haag

Hedendaags

Musici

Gonçalo Martins, Rico Mendes, Rasmus Osbeck en Alexander Goransson, percussie
Ere Lievonen, orgel

 

Slagwerk Den Haag heeft samen met het Haags conservatorium een serie onderzoeksprojecten opgezet onder de titel KOnStrukt. Onder leiding van de coaches Calliope Tsoupaki (foto), Pepe Garcia en Trevor Grahl werken Haagse compositie- en slagwerkstudenten aan nieuwe stukken voor orgel en slagwerk. 

 

Programma

Felix Cheung (1995) – nieuw werk
Daniil Pilchen (1995) – nieuw werk
Antonio La Spina (1991) – nieuw werk
Maurizio Tedde (1996) – nieuw werk
Hugo Bell (1992) - The Path Contorts as the Traces Fade 
Sól Ey (1996) - Virtual Spaces 
Calliope Tsoupaki (1963) – Dithyrambos (2005, wereldpremière)
 

Biografieën

Slagwerkgroep Den Haag is opgericht in 1977 en presenteert zich sinds 2009 onder de naam Slagwerk Den Haag. De musici richten zich op het spelen, ontwikkelen en vernieuwen van hedendaagse slagwerkmuziek in de meest uiteenlopende vormen: van bestaand repertoire, via nieuwe opdrachten in samenwerking met componisten, tot onderzoek naar de grenzen en mogelijkheden van georganiseerd geluid en van nieuw instrumentarium. De concertprogramma ’s variëren van grote internationale samenwerkingsverbanden tot kleinschalige laboratoriumprojecten, van kamermuziekconcerten tot jeugdprogramma’s. Jaarlijks geeft het ensemble 5-8 compositieopdrachten.
Toetsenist Ere Lievonen is gespecialiseerd in nieuwe muziek: hij verzorgde inmiddels zo'n 200 premières in heel Europa en de VS. Hij begon zijn studies in Helsinki, om die in 1997 voort te zetten aan de conservatoria in Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Behalve organist is hij ook kamermusicus; hij richtte in 2011 ensemble Eusebius op, dat zich richt op muziek uit de 18de en 19de eeuw op historische instrumenten. Hij werkt samen met ensembles als Hexnut en Scala, maar richtte ook Ensemble Ambrosius op, waarmee hij onder meer Frank Zappa speelde. In 2009 werd Ere Lievonen benoemd tot organist van het Fokker-orgel in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Lievonen is tevens componist.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk