Orgelarrangementen

Romantiek

Musici

Orgelstudenten van Codarts: Franziska Classen, Gertine Hoefnagel, Maarten Wilmink


Aart Bergwerff, docent aan Codarts Rotterdam, introduceerde in het kader van de hoofdvakopleiding orgel het vak arrangeren voor orgel. In dit concert hoort u bewerkingen van de eerste lichting studenten.

 

Programma

Robert Schumann (1810 - 1856): 
Gesänge der Frühe, opus 133 
    Im ruhigen Tempo
(arrangement F. Classen)

César Franck (1822 - 1890): 
Redemption 
Symphonic Interlude 
(arrangement D. Roth)


Max Reger (1873 - 1916):
Vier Tondichtungen nach A. Böcklin, opus 128
Die Toteninsel  
(arrangement M.B.S. Wilmink) 


Sergei Rachmaninov (1873 - 1943): 
Préludes, opus 32 
- Lento, 
(arrangement M.B.S. Wilmink) 


Wilhelm van Wassenaer (1692 - 1766):
Concerto Armonici No. 4 in grote G,
- Largo 
- Allegro
(arrangement G. Hoefnagel) 


Pjotr Tsjaikovski (1840 - 1893):
    The Nutcracker 

    Dance of the Sugar-Plum Fairy 

    Waltz of the Flowers
(arrangement G. Hoefnagel)

 

Biografieën

Franziska Classen
Franziska Classen kreeg haar eerste orgellessen van Rudolf Müller. Ze studeerde katholieke kerkmuziek aan de Detmold University of Music en studeerde in 2021 af met het A-examen. Momenteel volgt ze een masteropleiding tot orgel solist. Ze had succes op het Internationale Orgelconcours in Herford (2e prijs), het internationale orgelconcours van het Bad Homburg Orgelfestival (3e prijs) en het derde internationale orgel Braudo-concours in St. Petersburg (4e prijs en speciale prijs). Ze volgde masterclasses bij onder meer Oliver Latry, Martin Schmeding en Wolfgang Zerer.  Sinds september 2020 werkt ze als fulltime kerkmusicus aan de Leuchtturmstelle in Unna.

Gertine Hoefnagel  
Gertine Hoefnagel volgde vanaf haar 7e jaar lessen bij Jurriën Plender en Arjan van Hees aan muziekschool Quintus te Kampen. Daar heeft ze de diploma’s A, B, C en D Cum-Laude behaald. Van 2015-2019 volgde ze privélessen bij Sander van den Houten en gaf ze zelf les aan aspirant-organisten. Momenteel studeert ze Orgel aan het Conservatorium in Rotterdam bij Bas de Vroome. Gertine Hoefnagel deed mee met concoursen en behaalde de 3e prijs bij het Quintus Orgelconcours in Kampen. Sinds 2013 is ze organist van verzorgingstehuis De Amandelboom in Kampen en sinds 2020 organist van de Scots International Church in Rotterdam. 

Maarten Wilmink
Maarten Wilmink ontving van 2014 tot 2019 orgellessen van Louis ten Vregelaar. In september 2019 begon hij met zijn studie aan het Conservatorium van Rotterdam. Momenteel studeert hij hier bij Zuzana FerjenĨíková en Christian Schmitt, na 2 jaar hoofdvakstudie bij Ben van Oosten. Ook studeert hij kerkmuziek en volgt hij improvisatielessen bij Hayo Boerema. Bijvak piano sloot hij reeds af bij Martin Lekkerkerk. Maarten Wilmink speelt orgelconcerten in binnen- en buitenland. Daarnaast speelt hij regelmatig tijdens kerk-gebonden activiteiten, heeft hij een lespraktijk en publiceert hij opnames op YouTube. In 2018 werd hij geselecteerd voor het Young-Talent programma van het Internationaal Orgelfestival Haarlem. Hier volgde hij masterclasses bij verschillende internationaal gerenommeerde organisten. In datzelfde jaar won Maarten de eerste prijs in zijn categorie van het SGO-Concours in Groningen. In juni 2021 won hij de eerste prijs in de categorie conservatoriumstudenten van het Quintus Orgelconcours in Kampen.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk