Orgelsolo: Gijs Boelen

Organist en componist Gijs Boelen speelt eigen werk, transcripties van Debussy en delen uit de Sonntagmorgenfrühaufstehblues van Stefan Ulrich.
 

Musicus

Gijs Boelen, orgel

 

Programma

Léon Boëllmann (1862-1897)
-Fantaisie
Stefan M.R. Ulrich (geb. 1966)
Uit: Sonntagmorgenfrühaufstehblues
   -Funk sei Dank
   -Präludium Nr.5*
   -Pipes of Steel
Gijs Boelen (geb. 1984)
-Rock-Passacaglia
Claude Debussy (1862-1918)
-Prélude à l'Après-midi d'un Faune**
Gijs Boelen
-Danssuite
   -Hop Jig
   -Valse Noble
   -España

 

*Improvisatie-sectie gecomponeerd door Gijs Boelen
**Transcriptie voor orgel door Jörg Abbing (geb. 1969)


Over Gijs Boelen 

Op vijfjarige leeftijd beluisterde Gijs Boelen (geb.1984) het monumentale orgel van de Grote of Sint Bavokerk in Haarlem tijdens een concert. Spoedig daarna is hij zich gaan ontplooien als uitvoerend en scheppend toonkunstenaar. Aanvankelijk autodidactisch en later ook door het volgen van orgel- en pianolessen en lessen in muziektheorie. Aan het Conservatorium van Amsterdam heeft hij hoofdvak orgel gestudeerd. Als uitvoerend musicus heeft hij prijzen gewonnen tijdens diverse nationale en internationale concoursen. Na zijn afstuderen is Gijs Boelen zich sterker bewust geworden van zijn belangstelling voor volkscultuur en voor het zelf creëren van muziek, en dit heeft onder andere geresulteerd in een reeks eigen bewerkingen en composities. Als kunstenaar streeft hij naar de combinatie van publieksvriendelijkheid en zeggingskracht. 

 

Foto © Gijs Boelen 


 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk