Rozalie Hirs: Dreams of Airs

Rozalie Hirs schreef een reeks gedichten onder de titel Dreams of Airs. Bij de gelijknamige compositie van haar hand ontwierpen Boris Tellegen en Geert Jan Mulder live gegenereerde videobeelden. 

 

Musici

Spectra ensemble o.l.v. Filip Rathé

 

Programma

Rozalie Hirs (1965)
-Dreams of airs


Over Rozalie Hirs 

De liefde voor taal, muziek, wetenschap en technologie loopt als een rode draad door het creatieve werk van Rozalie Hirs. Hirs ontwikkelde een harmonische taal, die zich laat inspireren door de akoestische en psychoakoestische eigenschappen van klank en samenklank. Haar spectrale muziek omvat naast vocale en orchestrale stukken, uitgegeven door Deuss Music, ook elektronische composities en geluidskunst. Vaak combineert Hirs traditionele instrumenten met elektronische klanken op basis van berekende frequenties en eigen klanksynthese. Daarnaast neemt muziek met spreekstem een belangrijke plaats in. 

 

Over SPECTRA Ensemble 

SPECTRA is een ensemble voor nieuwe muziek. Vanuit de vaste kern van musici ontwikkelt het sinds 1993 een opmerkelijke muzikale coherentie en een unieke, geraffineerde sound. Filip Rathé is artistiek leider en dirigent. SPECTRA exploreert een ruime waaier aan presentatievormen en werkt samen met componisten, theatermakers, beeldend kunstenaars en schrijvers in de opbouw van niet-dogmatische programma's en eigenzinnige vertolkingen. Hieruit groeiden samenwerkingen met onder andere Luca Francesconi, Stefano Gervasoni, Philippe Hure, Guy Cassiers, Fabrice Murgia, Philip Blasband, Peter Verhelst. SPECTRA treedt op - binnen en buiten Europa - op tal van festivals. 
 

Foto © Marco Borgreve 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk