Saxofoon & Orgel: Johann Sebastian Bach

Barok

Musici

Arno Bornkamp, saxofoons
Leo van Doeselaar, orgel
Sascha en Bessie Bornkamp, Andy van Kerschaver, declamatie

 

Saxofonist Arno Bornkamp presenteert een nieuwe solo cd met bewerkingen van composities van Johann Sebastian Bach. Bij de feestelijke lancering van Dance! Bach by Bornkamp spelen Arno Bornkamp en Leo van Doeselaar een programma met solo’s en duo’s. Bornkamp speelt op verschillende saxofoons delen uit de suites en partita's en stelt zo een Fantasuite samen. Sascha en Bessie Bornkamp en Andy van Kerschaver spreken verbindende teksten.

 

Programma

Johann Sebastian Bach (1685-1750)  
– Sonate voor 2 fluiten en b.c. (BWV 1039)      
– Passacaglia en Fuga in c (BWV 546)
– Vioolpartita nr. 2 in d (BWV 1004)
PAUZE
Johann Sebastian Bach
– Fantasuita (bloemlezing van de cd Dance! Bach by Bornkamp, met verbindende teksten van Eric Siblin)
  - uit Cellosuite nr.2: chaconne
  - uit Vioolpartita nr.2: allemande en courante
  - uit Fluitpartita: sarabande
  - uit Cellosuite nr.2: gigue   

 

Biografieën

Saxofonist Arno Bornkamp (1959) trad al tijdens zijn studie als solist op met verschillende orkesten. Na zijn studie werd hij aangesteld als hoofdvakdocent aan het Twents conservatorium. Sinds 1995 doceert hij aan het Conservatorium van Amsterdam. Sinds 1983 vormt hij een duo met pianist Ivo Janssen. Daarnaast maakt hij deel uit van het Aurelia Saxofoon Kwartet. Zijn stijl van spelen is geworteld in het 20ste-eeuwse Franse repertoire, maar is ook beïnvloed door het Nederlandse muzikale klimaat in de jaren 80: een periode waarin tradities overboord gingen en dogma's werden doorbroken. 
Leo van Doeselaar studeerde aan het Amsterdamse Sweelinck Conservatorium orgel bij Albert de Klerk en piano bij Jan Wijn. Daarna studeerde hij bij André Isoir Frans orgelrepertoire en volgde fortepianolessen bij Malcolm Bilson en Jos van Immerseel. Als pianist vormt Leo van Doeselaar een pianoduo met Wyneke Jordans en speelt hij veel kamermuziek, met name op historische instrumenten. Hij is organist van het Barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging. Als ‘huisorganist’ van het Concertgebouw in Amsterdam treedt hij veelvuldig op met gerenommeerde orkesten, ensembles en solisten. Leo van Doeselaar is organist van het Van Hagerbeer-orgel (1643) in de Pieterskerk te Leiden. In 2007 werd hem in de Oude Kerk in Amsterdam de Jan Pieterszoon Sweelinckprijs uitgereikt vanwege zijn verdiensten voor de orgelcultuur. Zijn cd met orgelwerken van Heinrich Scheidemann (MDG) op het Van Hagerbeer-orgel in de Pieterskerk werd in 2013 bekroond met zowel de Prijs van de Deutsche Schallplattenkritik als de ECHO Klassik Preis.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk