Steve Reich: Music For 18 Musicians

Orgel & Ensemble

Musici

LUDWIG

 

Het Orgelparkseizoen wordt geopend met de hallucinerende compositie Music for 18 Musicians van Steve Reich (1936). LUDWIG zorgt voor een bijzondere bezetting met toetsinstrumenten, slagwerk, stemmen en blazers. 

 

Programma

Steve Reich (1936)
- Music for 18 Musicians

 

Biografie

LUDWIG is een vrij collectief, voornamelijk samengesteld uit musici van het Radio Filharmonisch Orkest, dat zich in iedere gewenste vorm kan manifesteren. LUDWIG verschijnt als instrumentaal solist tot kamerorkest, klein ensemble of groot orkest met koor, en zelfs als producent of programmeur. LUDWIG spant zich er graag voor in om de klassieke muziek te ontdoen van drempels die in het verleden opgeworpen zijn. Het collectief werkt vanuit de overtuiging dat het elk publiek kan en moet aanspreken. Een deel van dat publiek wordt het gemakkelijkst bereikt door het in de eigen  leefomgeving op te zoeken. Daarom speelt LUDWIG met regelmaat op alternatieve locaties, die toegankelijker zijn dan de gemiddelde concertzaal, en sluit het collectief zich aan bij bestaande initiatieven voor bewoners in verzorgingsinstellingen te spelen.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 70 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk