Viool, Cornetto, Dulciaan & Orgel

Renaissance

Musici


Wouter Verschuren, dulciaan
Lidewij van der Voort, barokviool
Nicholas Emmerson, cornetto
Kathryn Cok, orgel


Wouter Verschuren formeerde een ensemble bestaande uit bespelers van 'historische' instrumenten. Ze brengen werken ten gehore van onder anderen Sweelinck, Gabrieli en Frescobaldi.

 

Biografieën

Onder muzikale leiding van Wouter Verschuren en Kathryn Cok is Caecilia-Concert uitgegroeid tot een veelzijdig, internationaal ensemble, gespecialiseerd in de uitvoering van instrumentale en vocale 17e -eeuw repertoire. De groep werd opgericht in 2001, maar wisselt de bezetting op basis van het uitgevoerde repertoire. Het trad op verschillende festivals op, waaronder het Utrecht Festival Oude Muziek en het Itineraire Baroque Festival in Frankrijk. Na het succes van hun debuut CD Treasury of a Saint in 2006, bracht het ensemble de CD’s Buxtehude & Co, Schmelzer & Co and Castello & co uit. Ook deze werden met lovende kritieken ontvangen.


Wouter Verschuren
Wouter Verschuren is regelmatig als fagottist te horen in Europa, de VS en in Azië. Hij is thuis in repertoire dat reikt van vroege Renaissance tot aan de Romantiek. Hij geeft geregeld recitals met zijn echtgenote, klavecinist en fortepianist Kathryn Cok, in Europa en in de VS. Hun opname van vergeten sonates van Nikolaus von Krufft in 2009 was een wereldpremière en is uitgebracht door Challenge Records. Als docent is hij verbonden aan het Royal College of Music in Londen en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarnaast geeft hij regelmatig masterclasses in Europa, de VS en het Midden-Oosten. Ook is hij nog actief als onderzoeker en richt hij zich op het herontdekken van het vergeten repertoire voor dulciaan (voorloper van de fagot) en (historische) fagot.


Kathryn Cok
Kathryn Cok studeerde klavecimbel en fortepiano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze is een veelgevraagd klavecinist, fortepianist en onderzoeker aan beide zijden van de Atlantische oceaan. Ze werkt als solist en als continuo-speler met The Amsterdam Baroque Orchestra en andere gerenommeerde barokensembles zoals Het Nederlands Kamerkoor. Haar doctorstitel behaalde ze aan de Universiteit van Leiden op het onderwerp Basso Continuo bronnen uit de Nederlandse Republiek 1620-1790. Ze doceert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en bekleedt aan dit instituut tevens de functie van Head of Master Research.


Lidewij van der Voort
Lidewij van der Voort musiceert compromisloos op het hoogste niveau. Volgens haar zijn gloedvolle declamatie, natuurlijke frasering en kleur daar de basis ingrediënten voor. Ze groeide op met barokmuziek en tijdens haar studie moderne viool in Amsterdam werd het haar duidelijk dat de oude muziek ook haar artistieke toekomst zou worden. Ze was jarenlang eerste violist van het European Union Baroque Orchestra en speelde al snel, vaak als concertmeester, bij de grote Europese barokorkesten, zoals Academy of Ancient Music. Ze was medeoprichter van het Nederlandse barokorkest Holland Baroque Society, waar ze jarenlang concertmeester was en verschillende prijzen won. Ze bespeelt een viool uit het einde van de 17de eeuw, gemaakt door Hendrik Jacobs.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk