Vocaal: A Ceremony of Carols

Orgel & Vocaal

Musici

Nieuw Vocaal Amsterdam o.l.v. Béni Csillag
Matthias Havinga, orgel en piano
Marianne Smit, harp

 

Het kerstvierluik in het Orgelpark wordt besloten met een concert rond Benjamin Brittens klassieker A Ceremony of Carols. Het concert vindt tweemaal plaats: om 14.15 uur en om 17.00 uur.

 

Bekijkt u deze video om vast in de kerstsfeer te komen!

 

Biografieën

Nieuw Vocaal Amsterdam (voorheen Nieuw Amsterdams Kinderkoor) is een klassieke zangopleiding met specialisatie opera, toegankelijk voor alle kinderen en jongeren die graag zingen, in iedere leeftijdsgroep vanaf vier jaar. Naast zang- en solfègeles zingen alle leerlingen in koorverband. De opleiding heeft ruim 300 leerlingen, van beginnende zangers tot conservatoriumniveau. 
NVA werd opgericht in 2005, won sindsdien verschillende internationale prijzen en is regelmatig op de nationale media te horen en te zien. Op 30 April 2013 droeg NVA bij aan de muzikale omlijsting van de officiële beëdiging van Koning Willem-Alexander in de Nieuwe Kerk te Amsterdam.
Béni Csillag (1976) begon in 1995 zijn studie koor- en orkestdirectie aan de Liszt Ferenc Academie in Boedapest. In 2001 rondde hij zijn studie af. Sinds september 2005 woont Béni Csillag in Nederland. Hij studeerde koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt. In september 2008 behaalde hij hier cum laude het master-diploma. Hij is artistiek leider van het Philips’ Philharmonisch Koor, het Brabants Kamerkoor, het Nieuw Nederlands Vocaal Ensemble en dirigent van het Festivalkoor van de Koorbiënnale in Haarlem. Hij heeft de afgelopen jaren kerstconcerten gegeven met het Nederlands Kamerkoor en als repetitor gewerkt met het Groot Omroepkoor en Cappella Amsterdam. Vanaf 2019 is Béni artistiek leider van het Nederlands Studenten Kamerkoor.
Matthias Havinga (1983) studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam (Master of Music, orgel). Tevens voltooide hij zijn studie piano en kerkmuziek. Matthias won prijzen op verschillende internationale orgelconcoursen, waaronder de eerste prijs op de Third Kotka International Organ Competition in Finland. Hij concerteerde in binnen- en buitenland en nam op voor KRO, IKON en NCRV. Matthias Havinga is hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook treedt hij frequent op als pianist, dikwijls samen met koren als Collegium Vocale en het Nederlands Kamerkoor.
Harpiste Marianne Smit (1984) studeerde in 2009 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze werkt op projectbasis samen met orkesten zoals het Radio Filharmonisch Orkest (RFO) en het Koninklijk Concertgebouw Orkest (KCO) en neemt deel in diverse ensembles. Samen met harpiste Esther Kooi vertolkte ze Stockhausens Freude für 2 Harfen. Naast haar praktijk als uitvoerend musicus geeft Smit harples in Apeldoorn.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 70 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk