Vocaal: A Ceremony of Carols

Orgel & Vocaal

Musici

Nieuw Vocaal Amsterdam o.l.v. Béni Csillag
Matthias Havinga, orgel en piano
Miriam Overlach, harp

 

Het kerstvierluik in het Orgelpark wordt besloten met een concert rond Benjamin Brittens klassieker A Ceremony of Carols. Het concert vindt tweemaal plaats: om 14.15 uur en om 17.00 uur.

 

Bekijkt u deze video om vast in de kerstsfeer te komen!

 

Biografieën

Nieuw Vocaal Amsterdam (voorheen Nieuw Amsterdams Kinderkoor) is een klassieke zangopleiding met specialisatie opera, toegankelijk voor alle kinderen en jongeren die graag zingen, in iedere leeftijdsgroep vanaf vier jaar. Naast zang- en solfègeles zingen alle leerlingen in koorverband. De opleiding heeft ruim 300 leerlingen, van beginnende zangers tot conservatoriumniveau. 
NVA werd opgericht in 2005, won sindsdien verschillende internationale prijzen en is regelmatig op de nationale media te horen en te zien. Op 30 April 2013 droeg NVA bij aan de muzikale omlijsting van de officiële beëdiging van Koning Willem-Alexander in de Nieuwe Kerk te Amsterdam.
Béni Csillag (1976) studeerde koor- en orkestdirectie aan de Franz Liszt Academie in Boedapest (diploma in 2001) en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (diploma cum laude in 2008). Béni Csillag volgde masterclasses bij dirigenten als Hartmut Haenchen, Simon Halsey en Robert Sund. Csillag is docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en dirigent van The Gents, het Leiderdorps Kamerkoor, Kamerkoor Animato en de Utrechtse Studenten Cantorij. 
Matthias Havinga (1983) studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam (Master of Music, orgel). Tevens voltooide hij zijn studie piano en kerkmuziek. Matthias won prijzen op verschillende internationale orgelconcoursen, waaronder de eerste prijs op de Third Kotka International Organ Competition in Finland. Hij concerteerde in binnen- en buitenland en nam op voor KRO, IKON en NCRV. Matthias Havinga is hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook treedt hij frequent op als pianist, dikwijls samen met koren als Collegium Vocale en het Nederlands Kamerkoor.
Harpiste Miriam Overlach studeerde in 2006 cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam, bij Erika Waardenburg. Ze won diverse concoursen, zoals het Vriendenkransconcours, het Nederlands Harp Concours en het Deutsche Musikwettbewerb. Met haar ensemble Lumaka won ze bovendien het Internationaal Kamermuziekconcours Almere. Ze concerteert met name in Nederland en Duitsland. Haar belangstelling voor eigentijdse muziek is groot. Miriam Overlach is artistiek coördinator van het compositieconcours van het Dutch Harp Festival, en werkt onder meer samen met Radio Kootwijk Live, het Grachtenfestival en het Huddersfield Contemporary Music Festival.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 70 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk