Vocaal: Meesters En Gezellen

20ste Eeuw

Musici

Koor o.l.v. Daniel Reuss


Traditiegetrouw ontvangt het Orgelpark ook dit najaar 'Meesters en gezellen’: een koor bestaande uit professionele meesterzangers en aankomende professionals bereidt onder leiding van een gerenommeerde dirigent een bijzonder programma voor. Ditmaal aandacht voor Nederlandse muziek van Sweelinck tot Manneke.


Programma

'Nederlandse Oogst'

Uit Geneefs Psalter: Psalm 42 Vers 1 en 2, +/- 1560
Jan Pieterszoon Sweelinck, Psalm 42, 1614
                                                  Magnificat, 1619
Daan Manneke, Psalm 122, 1990
Alphons Diepenbrock, Wanderers Nachtlied, 1866
Alexander Voormolen, 3 Poems of Emily Dickinson, 1955
Kees van Baaren, Alpejagerslied, 1952
Alexander Voormolen, From: The Recollection, 1986
Johannes Verhulst, De Nevel dekt ons, 1850
Julius Röntgen, Rel van Edelingen, 1908
Ton de Leeuw, Car nos vignes sont en Fleur, 1981
Julius Röntgen, 3 Motetten, 1929
                          - Meine Seele ist aus dem Frieden
                          - Gleich wie die Grüne Blätter
                          - Kommt her zu mir
 

Biografieën

Daniel Reuss
De reden waarom Daniel Reuss graag vocale muziek dirigeert is omdat “zingen de meest directe manier van musiceren is”. Hij studeerde koordirectie aan het Rotterdams Conservatorium en in de jaren daarna volgde hij Jan Boeke op als artistiek leider en chef-dirigent van toonaangevend kamerkoor Cappella Amsterdam. Hij werkt geregeld met vooraanstaande ensembles en orkesten in heel Europa, zoals Musik Berlin en Vocal Consort Berlin. Voor het samenbrengen van het Ests Philharmonisch Kamerkoor en Capella Amsterdam op een cd met Golgotha van Frank Martin, werd hij in 2011 voor een Grammy Award genomineerd. De cd Janáček – Choral Works, die hij met Cappella Amsterdam heeft uitgebracht, kreeg onder andere een Diapason d’Or.

Geert Berghs
Vocale coach en initiator Geert Berghs werd als zanger opgeleid door Margreet Honig na aanvankelijk geneeskunde en muziekwetenschap gestudeerd te hebben. Hij ontwikkelde zich tot een veelzijdig solozanger en maakte enige jaren deel uit van The Amsterdam Baroque Choir. Als wetenschappelijk medewerker was hij later verbonden aan de Katholieke Universiteit Leuven, waar hij onderzoek verrichte naar de verandering van zangstem bij professionele koorzangers. Daarnaast richtte hij ook Meesters&Gezellen op dat model stond voor het in juli 2013 opgerichte Tenso Europe Chamber Choir. Hij was vocale coach van het ensemble en van de individuele zangers. Hij is momenteel als docent zang verbonden aan de afdeling koordirectie van het Conservatorium Amsterdam.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk