Vocaal: A Ceremony Of Carols

Orgel & Vocaal

Musici

Nieuw Vocaal Amsterdam o.l.v. Eline Welle
Matthias Havinga, orgel 
Miriam Overlach, harp

 

Programma

- J.S.Bach (1685-1750)
Uit Weihnachts-Oratorium:
     Sinfonia (arr.: William Thomas Best (1826-1897))
- Benjamin Britten (1913-1976) 
Missa brevis
- Charles Wood (1866-1926) 
Old CXXXIInd Psalm 
- Edward Elgar (1857-1934) 
Uit Enigma-variations:
      Nimrod (arr.: W.H. Harris (1883-1973)) 
- Christopher Willcock (1947)
Southern Star                                                        
      Love is born                                                                                 
      Christmas                                                                                      
      The holy child                                                                              
      Southern Star                                                                                
      What did you get?                         
- Ralph Vaughan Williams (1872-1958)
Rhosymedre                                                        
- Benjamin Britten
       A Ceremony of Carols 
       Procession
       Wolcum Yole!
       There is no Rose
       That younge child
       Balulalow
       As dew in Aprille
       This little Babe
       Interlude
       In freezing winter night
       Spring carol
       Deo Gracias
       Recession

 

Biografieën

Nieuw Vocaal Amsterdam (voorheen Nieuw Amsterdams Kinderkoor) is een klassieke zangopleiding met specialisatie opera, toegankelijk voor alle kinderen en jongeren die graag zingen, in iedere leeftijdsgroep vanaf vier jaar. Naast zang- en solfègeles zingen alle leerlingen in koorverband. De opleiding heeft ruim 300 leerlingen, van beginnende zangers tot conservatorium-niveau. 

NVA werd opgericht in 2005, won sindsdien verschillende internationale prijzen en is regelmatig op de nationale media te horen en te zien. Op 30 April 2013 droeg NVA bij aan de muzikale omlijsting van de officiële beëdiging van Koning Willem-Alexander in de Nieuwe Kerk te Amsterdam.

 

Dirigent Eline Welle begon op zesjarige leeftijd met pianoles. Ze heeft meerdere concoursen gewonnen en op elfjarige leeftijd speelde ze haar eerste pianoconcert met orkest op tournee in Frankrijk. Haar eerste ervaring met zang was in het Nationaal Kinderkoor. Hierdoor kreeg ze al op jonge leeftijd de kans om onder leiding te zingen van grote dirigenten als Riccardo Chailly, Edo de Waard, Jaap van Zweden, Bernard Haitink, Sir Simon Rattle en Nikolaus Harnoncourt.

Eline studeerde zang bij Valerie Guillorit en behaalde in juni 2014 haar Bachelor diploma. Ze vervolgde haar zangstudie bij zowel Valerie Guillorit als Sasja Hunnego en mag zich sinds juni 2016 Master of Music noemen. Sinds 2011 is ze actief als zangdocente en repetitor bij Nieuw Vocaal Amsterdam. Ze verzorgde bij de Talentenkoren o.a. de instudering van het kinderkoor voor Moessorgski’s Chovansjtsjina en Bergs Wozzeck bij De Nationale Opera, waar dit jaar Das Floss der Medusa van Hans Werner Henze op het programma staat. In 2016 nam ze deel aan de Kurt Thomas Cursus voor koordirectie en haalde haar diploma voor level D: professioneel kamerkoor.

 

Matthias Havinga (1983) studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam (Master of Music, orgel). Tevens voltooide hij zijn studie piano en kerkmuziek. Matthias won prijzen op verschillende internationale orgelconcoursen, waaronder de eerste prijs op de Third Kotka International Organ Competition in Finland. Hij concerteerde in binnen- en buitenland en nam op voor KRO, IKON en NCRV. Matthias Havinga is hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook treedt hij frequent op als pianist, dikwijls samen met koren als Collegium Vocale en het Nederlands Kamerkoor.

 

Harpiste Miriam Overlach studeerde in 2006 cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam, bij Erika Waardenburg. Ze won diverse concoursen, zoals het Vriendenkransconcours, het Nederlands Harp Concours en het Deutsche Musikwettbewerb. Met haar ensemble Lumaka won ze bovendien het Internationaal Kamermuziekconcours Almere. Ze concerteert met name in Nederland en Duitsland. Haar belangstelling voor eigentijdse muziek is groot. Miriam Overlach is artistiek coördinator van het compositieconcours van het Dutch Harp Festival, en werkt onder meer samen met Radio Kootwijk Live, het Grachtenfestival en het Huddersfield Contemporary Music Festival.

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 70 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk