Vrij naar Franck 3

Het Orgelpark besteedt aandacht aan het werk van César Franck met een viertal concerten. Centraal staan transcripties voor orgel van orkestwerken én transcripties voor pianokwintet van orgelwerken. In het derde concert van dit vierluik hoort u bewerkingen voor pianokwintet: Choral III en delen uit Hulda, balletmuziek, oorspronkelijk gecomponeerd voor koor en orgel. Het originele Pianokwintet in f kleine terts staat uiteraard centraal.

 

Musici

Laurens de Man, piano

 

Programma

Bewerkingen voor pianokwintet van werken van Cesar Franck
Cesar Franck (1822-1890)
-    Choral 3 (orgel)
-     Pianokwintet in f
Molto moderato, quasi lento - Allegro
    Lento, con molto sentimento
    Allegro non troppo ma con fuoco
-    Balletmuziek Hulda (koor en orkest)

 

Over Laurens de Man

Laurens de Man is een veelzijdig musicus: actief als pianist en organist, zowel solistisch als in kamermuziekverband. Momenteel is hij hoofdorganist van de Janskerk in Utrecht en als pianist van het Chimaera Trio speelt en arrangeert hij kamermuziek uit vele eeuwen. Hij studeerde piano en orgel aan het Conservatorium van Amsterdam (predicaat resp. uitmuntend en cum laude). Van 2017 tot 2019 studeerde hij aan de Berlijnse Universität der Künste bij Leo van Doeselaar (Konzertexamen Orgel). Hij won diverse prijzen, onder andere tijdens het Prinses Christina Concours in Den Haag en bij het Internationaler Klavierwettbewerb “J.S. Bach”. In 2019 won hij de eerste prijs bij het Silbermann-Orgelwettbewerb in Freiberg; daarmee mag hij zich “Young ECHO-Organist of the Year 2020” noemen.
 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk