24preludia

24preludia

Het Orgelpark presenteert op 27 januari de integrale uitvoering van 24preludia, een initiatief van pianiste Frederique Lucanet. Zij vroeg 24 Amsterdamse componisten om een nieuwe prelude te schrijven met de preludes uit Bachs Wohltemperierte Klavier als voorbeeld. 

 

Van fanfare tot funkie bas

De variëteit is enorm. Louis Andriessen schreef een fanfare als aftrap van de 24 stukken. In no. XXIV toont Boudewijn Tarenskeen 'een meisje met liefdesverdriet dat braaf haar Bach oefent'. Sinta Wullur onderzoekt of ze met de noten uit Bachs prelude in D een Javaanse gamelan kan nabootsen. Els Klein presenteert 'Een wals om bij weg te dromen'. Maarten van Norden smeedt 'een bachiaans motief' om tot een funkie bas. Jeff Hamburg draagt zijn Spirits in G op aan zijn moeder die haar 90ste verjaardag viert. Enzovoorts, enzovoorts.

 

Bach op Utopa Barokorgel

In drie concerten verspreid over de zondagmiddag zullen al deze premières klinken. De nieuwe preludes op piano (Frederique Lucanet) worden afgewisseld met de Bach-preludes op het Utopa Barokorgel, uitgevoerd door Gerrie Meijers. Het precieze programma vindt u hier:

12.00 uur: A Groot t/m cis klein
14.15 uur: cis Groot t/m e klein
16.15 uur:  F Groot t/m gis klein

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 70 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk