Achter de schermen

In de zomer is het Orgelpark voor langere tijd gesloten, maar dat betekent niet dat er niets gebeurt. Wij benutten deze periode voor onderhoud aan het pand en aan de instrumenten. De oplettende bezoeker zal hebben gezien dat er sinds kort boven de kansel twee luidsprekers hangen. Deze zorgen ervoor dat eventuele geluidsversterking van de muziek ook op het balkon goed tot zijn recht komt.
Onzichtbaar maar van niet minder belang is de software-update die de digitale speeltafel onlangs heeft ondergaan. Dit state-of-the-art instrument wordt door de twee computerprogrammeurs van de Duitse firma Sinua nauwgezet in de gaten gehouden. De ervaringen van organisten en componisten enerzijds en de altijd voortschreidende technologische ontwikkelingen anderzijds brengen zij op gezette tijden samen in een nieuw softwarepakket.
Ten slotte hebben onze twee vleugels – de Erard en de Sauter – een revisie ondergaan. Bij beide instrumenten zijn de hamerkoppen vervangen en opnieuw geïntoneerd. Bovendien is het mechaniek opnieuw afgeregeld. Dit om de klank van de piano's zo mooi mogelijk in balans te brengen.
Wij hopen u dat u met deze verbeteringen achter de schermen nog meer van de concerten in het Orgelpark zult genieten. 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk