Colloquium over het Nieuwe Barokorgel

Fiat Bach

Hét hoogtepunt van het nieuwe concertseizoen wordt de inwijding van het Nieuwe Barokorgel op 21 maart 2018. Dit project, geïnspireerd op het in 1746 door Zacharias Hildebrandt gebouwde orgel in Naumburg, waar J.S. Bach persoonlijk zijn fiat aan gaf, nadert zijn voltooiing.

 

Munetaka Yokota

Vanaf de tweede week van november zal de Japanse Munetaka Yokota, internationaal specialist op het gebied van barokorgels, het Nieuwe Barokorgel in de grote zaal gaan intoneren. Gezien het grote aantal pijpen – ruim 2400 – trekt hij hier drie maanden voor uit.

Tijdens een gratis toegankelijk colloquium op 2 december (14.15 uur) zullen Hans Fidom en Munetaka Yokota vertellen over het klankconcept van het orgel, hoe dit te bereiken en welke problemen zij onderweg tegenkomen. Bent u geïnteresseerd in de achtergronden van dit reusachtige project – de bouw van het Nieuwe Barokorgel beslaat inmiddels zo'n vijf jaar – dan mag u deze bijeenkomst niet missen. 

 

Ingebruikneming

Ondertussen nadert de ingebruikneming van het instrument op 21 maart 2018. Vijf dagen lang is het dan groot feest in het Orgelpark. In een reeks concerten zullen de verschillende aspecten van het Nieuwe Barokorgel aan bod komen. Met natuurlijk veel muziek van Johann Sebastian Bach. 

Word
Gast
vriend

Word Vriend of GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 70 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk