Een goedemorgen met... Johan Luijmes

Op zaterdag 27 oktober 2018 was Orgelpark-programmeur Johan Luijmes te gast in het populaire radioprogramma Een goedemorgen met.... Hij kreeg twee uur de tijd om zijn persoonlijke favorieten te laten horen.

 

Bewerkingen

Uiteraard zaten daar veel opnamen bij uit het luisterarchief dat het Orgelpark in de afgelopen elf jaar heeft opgebouwd. Bijvoorbeeld een aantal bewerkingen, zoals Händels Watermusic voor saxofoonensemble, Francks Prélude, fugue et variations door rietkwintet Calefax, of het derde pianoconcert van Beethoven voor piano en orgel.

 

Betekenis

Ook liet hij stukken horen die voor hem persoonlijk een bijzondere betekenis hebben, zoals het Requiem van Fauré, dat hij in zijn conservatoriumtijd zelf heeft gezongen. Of Bachs concert voor twee violen BWV 1043, dat voor Luijmes verbonden is met een ingrijpende gebeurtenis vroeger in het gezin. 
 

Wilt u dit gevarieerde en onderhoudende programma nog eens terugluisteren, klikt u dan hier. 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk