Hans Fidom geeft cursus 'Gebruik je oren'!

Op 5 maart start Hans Fidom, hoogleraar orgelkunde aan de VU en artistic researcher bij het Orgelpark, een cursus met de titel Luisterend leren. Daarin behandelt hij de meest uiteenlopende onderwerpen variërend van muziekfilosofie, de klankconcepten van de verschillende orgels en muzikale begrippen als polyfonie en harmonie tot aan aspecten als timing, klankkleur en dynamiek. Rode draad is steeds de vraag: hoe te luisteren zó dat je de muziek beter begrijpt?

 

 

Elk college wordt live begeleid door een orgelstudent van het Codarts conservatorium in Rotterdam.

 

Meer inhoudelijke informatie over de cursus Orgelkunde vindt u hier. De cursus vindt vanaf 5 maart plaats op zes achtereenvolgende dinsdagen, aanvang 14.15 uur.
De cursus is uitsluitend toegankelijk voor GastVrienden van het Orgelpark. Bent u geen GastVriend, dan kunt u dat eenvoudig worden: het kost €70 en dan hebt u voor de rest van dit seizoen (tot en met juni 2019) gratis toegang tot alle concerten en andere evenementen. Lees hoe u GastVriend kunt worden. 
Wilt u deelnemen aan de cursus Orgelkunde, meldt u zich dan aan via info@orgelpark.nl

NB: ringleiding aanwezig; vraag zonodig om een koptelefoon.  

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk