Het Nieuwe Barokorgel is bijna klaar

Fiat Bach

Hét hoogtepunt van dit concertseizoen wordt de inwijding van het Nieuwe Barokorgel op 21 maart 2018. Dit project, geïnspireerd op het in 1746 door Zacharias Hildebrandt gebouwde orgel in Naumburg, waar J.S. Bach persoonlijk zijn fiat aan gaf, nadert zijn voltooiing.

 

Munetaka Yokota

Op dit moment legt de Japanse Munetaka Yokota, internationaal specialist op het gebied van barokorgels, de laatste hand aan de intonatie van het Nieuwe Barokorgel. In deze fase krijgt het klankconcept van het orgel gestalte. Hij wordt hierbij geholpen door zijn assistent Mariya Kato, organist en orgelbouwer-in-opleiding. Gezien het grote aantal pijpen – ruim 2400 – trekken zij hier drie maanden voor uit.

 

Ingebruikneming

Ondertussen nadert de ingebruikneming van het instrument op 21 maart 2018. Vijf dagen lang is het dan groot feest in het Orgelpark. In een reeks concerten zullen de verschillende aspecten van het Nieuwe Barokorgel aan bod komen. Met natuurlijk veel muziek van Johann Sebastian Bach. Het programma kunt u nu al in de agenda vinden. Vanaf 8 januari om 10.00 uur kunt u kaarten bestellen.

 

Filmimpressie

Een impressie van de totstandkoming van het Nieuwe Barokorgel ziet u in deze korte video. Het is de opmaat voor een langere documentaire over de research naar, de gedachtenvorming over en de bouw van dit nieuwe instrument. 

 

 

 

Word
Gast
vriend

Word Vriend of GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 70 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk