Koninklijke onderscheiding voor componist en altviolist Ig Henneman!

Zondag 12 september stond het Orgelpark in teken van het componistenportret van Ig Henneman. In 2020 werd de componist en altviolist 75 jaar en dat moest gevierd worden. Voor dit concert stelde Henneman een bijzonder programma samen, bestaande uit drie premières, improvisaties, vroeger werk en gedichten. Henneman verzorgde de composities en was zelf te horen op altviool. Daarnaast had ze nog 10 musici en een dichter uitgenodigd die in verschillende bezettingen te horen waren. 

Naderhand werd Henneman nog verrast door een speech van Touria Meliani, wethouder van Amsterdam van o.a. Kunst & Cultuur. Daar bleef het niet bij, want ze werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oanje-Nassau. Ze ontving deze onderscheiding vanwege "haar grote bijdrage op het gebied van eigentijdse en geïmproviseerde muziek als ondere altiviolist, bandleider en componist", aldus de Gemeente Amsterdam.  


Foto: Ig Henneman - Francesca Patella 2020

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 80 euro per seizoen. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Bezoek de website
Muziekspeler
Kies een muziekstuk