Laatste cd: Het Utopa Barokorgel in het Orgelpark

Werken van Bach op het Utopa Barokorgel

'Prachtig geluid uit 2426 pijpen', aldus Het Parool (9 maart 2018) over de cd die tegelijk werd gepresenteerd met de feestelijke ingebruikneming van het Utopa Barokorgel op 21 maart j.l.. Daarop is het orgel in verschillende gedaanten te horen. 'De klankwereld van Johann Sebastian Bach', zoals de ondertitel van de cd luidt, laat niet alleen drie verschillende organisten in drie verschillende werken van Bach horen, ook Ansgar Wallenborst, de Duitse pionier op het gebied van het hyper organ – een aanduiding voor de mogelijkheden die de digitale speeltafel biedt – heeft een plaatsje gekregen: 'Een klankwereld die zich uitstrekt van de allerdiepste diepten tot lispelende en suizelende klanken die je eerder met elektronische muziek associeert. De mogelijkheden lijken schier onbeperkt.' Adus Het Parool.

 

Aandenken of introductie

Heeft u een van de openingsconcerten rond het Utopa Barokorgel meegemaakt, dan is deze cd een mooi aandenken. Heeft u de opening juist gemist, dan vormt de cd een interessante introductie tot het orgel. U kunt de cd hier bestellen. Gastvrienden krijgen Het Utopa Barokorgel in het Orgelpark vanzelf thuis gestuurd. 

 

De cd is ook te beluisteren via ons luisterarchief (zoekterm: Het Utopa Barokorgel in het Orgelpark).

 

Leest u ook de recensie die op vrijdag 13 j.l.in het Nederlands Dagblad verscheen:

 

Word
Gast
vriend

Word GastVriend van het Orgelpark

Bezoek alle Orgelpark concerten voor slechts 70 euro per jaar. Daarmee helpt u ons om het orgel een nieuwe plaats te geven in het actuele muziekleven en geeft u jong talent de kans op te treden in een bijzondere ambiance.

Lees meer

Stichting Utopa actualiseert en stimuleert creatieve talenten van mensen

Lees meer
Muziekspeler
Kies een muziekstuk